Regati pidulik avamine toimus kell 12.30 Pirital, Kalev Jahtklubi lipuväljakul. Purjetajaid tervitas ja soovis purjetajatele kohaselt  „Mast maha!"  EV kultuuriminister Urve Tiidus. Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder tervitas noori „Tallinna purjetamispealinnas" Pirital. Noortele purjetajatele soovis ausaid tuuli ka ESS Kalev Jahtklubi kommodoor Kalev Vapper. Regati lipu heiskamise au kuulus regati noorimale osavõtjale - tänavu mais 10-aastaseks saanud Daniel Ovsienkole ESS Kalev Jahtklubi Purjetamiskoolist. Osavõtjatele jääb 38. Spinnakeri regatti meenutama ka Kalev Jahtklubi lipuväljakul ühiselt tehtud pilt, kuhu 200 purjetajat hästi äragi ei tahtnud mahtuda.
38. Spinnakeri regatt, ESS Kalev Jahtklubi, Kalev Vapper, Urve Tiidus

38. Spinnakeri regatt, ESS Kalev Jahtklubi

142 purjetajat Optimisti klassis sundis korraldajaid laevastiku kaheks jagama - kollaseks ja siniseks, et neile siis eraldi võistlussõidud pidada. Zoom8 klassi 58 osavõtjat lubasid sõite pidada kogu laevastikule koos startides. Vastupidiselt nädala algusele oli tänane päev päikseline, kuigi merel olemine on külma merevee tõttu siiski jahedapoolne. 4-5 m/s puhunud idatuul pöördus päeva peale kirdesse, mille tõttu tuli korra ka võistlusrada veidi ümber seada. Märksõnaks oli trikitav tuul, mis stardiliinil oli ühesugune ja märgivõtu poide juures sootuks erinev, pannes proovile noorte purjetajate taktikad mängides tihti ka nende kahjuks.

Nii Optimist-klassi kui ka Zoom8 klassi purjetajatele sai peetud 3 võistlussõitu. Optimist-klassis domineeris teise, esimese ja neljanda kohaga Venemaa purjetaja Zoya Novikova RUS-1001 (RAUTU), mille tulemusel asus ta  7 punktiga esimese päeva järel liidriks. Kolmanda, esimese ja kuuenda kohaga on kõrgel teisel kohal Keith Luur EST-206 Pärnu Jahtklubist jäädes liidrist maha 3 punkti. Kolmandal kohal olev Patrick Schröder FIN-1030 (HSS) Soomest jääb omakorda maha kahe punktiga. Üheteistkümnendal kohal on 25 punktiga möödunud aasta regatil kolmanda koha saanud Kaarel Paal EST-201 ESS Kalev Jahtklubi Purjespordikoolist. Parima Eesti tüdrukuna on Helen Pais (ESS Kalev JK PSK) 21. kohal.

Zoom8 klassis on kahe sõidu võidu ja ühe teise kohaga liider Edvin Therman FIN-551 (NJK) Soomest. punkti. Teisel kohal 10 punktiga olev Jakob Haud EST-65 (ROPK) sai täna kirja neljanda, viienda ja esimese koha. Temast vaid punkti kaugusele jääb Alexandra Dahlberg FIN-464 (NJK) Soomest, saades täna kaks teist kohta ja ühe seitsmenda. Parim Eesti tüdruk on üheteistkümnendal kohal olev Kristina Erisalu Haapsalu Jahtklubist.

Võistlussõidud jätkuvad laupäeval kell 12. Regati lõpetamine ja noorte purjetajate autasustamine toimub pühapäeval, 29. juunil kella 17 paiku, sündmusel osaleb ka Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Regati korraldab Eesti Optimist Klassi Liit koostöös ESS Kalev Jahtklubiga. Regati õnnestumisele aitavad kaasa Universal Import&Export, LHV, Reval Café, Viking Line, Tallinna Linn, OtterBox, OneSails, Sportland & Helly Hansen, Auto Forte.

Regati kiired uudised ja fotod Facebookis https://www.facebook.com/Spinnaker.Regatt

Zoya Novikova RUS-1001, Optimist

38. Spinnakeri regatt, ESS Kalev Jahtklubi, Zoom 8