Võistluskomitee otsustas, et 12-14 ning puhanguti isegi ligi 18 m/s puhuv tuul ei ole sportlastele merele minekuks ohutu ning avapäeval võistlussõite ei toimu. Seega alustavad sportlased omavahelist mõõduvõtmist alles homme.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika viimaseks etapiks oleval Tallinna Nädala regatil võistlevad klassid Laser, Finn, RS Feva, 470, Techno 293 ja RS:X. Ühtlasi peetakse maha RS Feva klassi Eesti meistrivõistlused. RS Feva võistlussõitudele on GPS jälgimissüsteemi abil kõigil huvilistel võimalik ka reaalajas Interneti vahendusel kaasa elada Minu Rada veebilehel: http://www.minurada.ee/voistlused.html

Tallinna Nädala purjeregati näol on tegemist pikaajaliste ajalooliste traditsioonidega võistlusega. Regatt toimus mitmeid aastaid suure rahvusvahelise võistlusena juba Teise maailmasõja eelses Eesti Vabariigis. Nõukogude ajal oli suurimaks Tallinnas peetud iga-aastaseks regatiks Balti regatt. 1991. aastast kannab võistlus nime Tallinna Nädala regatt. Mitmetel aastatel on Tallinna Nädala regatt olnud suurim Tallinnas peetud regatt, kus osalenud ka arvukalt purjetajaid meie naaberriikidest. Tänavu on ühtlasi regati juubeliaasta – võistlust peetakse juba kahekümnendat korda.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kuuest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 27.-29. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 17.-19. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimunud Spinnakeri regatt 8.-10. juulil. Neljas osavõistlus sõideti 19.-21. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks oli 9.-11. septembril peetud Pärnu Sügisregatt ning viimaseks on 23.-25. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt. Optimist, Zoom8, Laser 4.7 ja Laser Radial klassidele on tänavuse karikasarja tulemused juba selgunud, ülejäänud aga panevad end käesoleval nädalavahetusel viimast korda proovile. Noorimate klass Optimist võistles kokku neljal regatil, millest lõppkokkuvõttes läksid arvesse kolm paremat tulemust, ülejäänud klassidel on osavõistlusi kolm ning mahaviset ei toimu.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Eesti Loots, Matek, LHV pank, LTT, Marinepool, NG Investeeringud ja Planestar.