Ilm oli vahelduva pilvisusega ning tuult jagus 0 – 5 m/s. Võistlusdistants viis jahid Haapsalu eeslahelt Kesselaiu juurde ja siis Haapsallu tagasi. Kuna tuul keeras väga lühikese ajaga 180 kraadi, tähendas see osalevatele jahtidele, et terve regati kestel oli vaja vastutuuleotsi purjetada ning finišiliin ületati alles hilisõhtul.

Karikasarjas võistleb kokku neli gruppi, kuid Kessu regatil olid neist esindatud vaid väiksemate jahtide grupid ORC III ja IV.

ORC III grupis oli võistlema saabunud kaks meeskonda jahtidel Minni ja Matilda. Võidule õnnestus end purjetada Minni tiimil.

Tunduvalt suurem oli konkurents aga veidi väiksemate jahtide ORC IV grupis, kus osalevaid aluseid tervelt 11. Esikoha vääriliselt esines siin Luisa meeskond jahtidel Edasi ja Leila purjetanud tiimide ees.

Kessu regatil olid karikasarja arvestuse väliselt võistlustules ka LYS grupis purjetanud jahid ning rannakatamaraanid. 7 osalejaga LYS'is osutus võitjaks Flying Ruff'i meeskond Albini ning ST Pioneeri paatkondade ees. Katamaraanidel saavutasid kolme paadi konkurentsis esikoha Uku Kuusk ja Anneli Kuusk, järgnemas Jüri Saarnak ja Margit Saarnak ning Erki Laur ja Priit Pent.

EJL avamerepurjetamise Eesti karikas koosneb kokku kuuest regatist. 3. juulil Haapsalu lähistel purjetatud Kessu regatile järgneb 7.-9. juulil Pärnus algav ja lõppev kestuspurjetamise võistlus Watergate regatt. Seejärel seilatakse 11.-17. juulil pikkade traditsioonidega Muhu Väina regatil, mis on ühtlasi Eesti meistrivõistlusteks avamerepurjetamises. Regatt läbib seekord Pärnu, Roomassaare, Virtsu, Heltermaa ja Tallinna sadamaid. Kuu lõpus, 30.-31. juulil peetakse Tallinna meistrivõistlused ning vähem kui nädala pärast, 4.-7. augustil sõidetakse samuti Tallinnas Baltic Offshore Week'il. Viimaseks sarja etapiks on 13. augustil aset leidev Ruhnu regatt, kus purjetatakse ümber Ruhnu saare. Osalevad jahid on võistlusväärtuse alusel jagatud nelja gruppi - ORC I, ORC II, ORC III, ORC IV. Kõigis gruppides arvestatakse sarja kokkuvõttes nelja paremat etapi tulemust.