Võistlustel osalevad 13 riigi sportlased 159 paadiga ehk 318 sportlast Eestist, Hollandist, Inglismaalt, Austraaliast, Belgiast, Iirimaalt, Itaaliast, Rootsist, Taanist, Saksamaalt, Hong Kongist, Hispaaniast ja Norrast.

Tugevas konkurentsis õnnestus meie tüdrukute paatkonnal Kätlin Tammiste – Anna Maria Sepp (Rein Ottosoni Purjespordikool) vaatamata esimesel võistluspäeval puhunud tugevapoolses tuules varustusega juhtunud äpardustele koguda eelsõitudes tubli tulemusseeria, kuhu mahuvad seni parimatena ka kaks oma kvalifikatsioonigrupi seitsmendat finišikohta. Üldkokkuvõttes platseeruvad neiud sellega finaalseeria eel 33ndaks ja mahuvad sellega kenasti kuldfliiti.

Kuldgrupi väärilised sõidud tegid avapäeval toimunud poomikahvli purunemise kiuste ka Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (ROPK). Noormehed kompenseerisid kaks mittefinišeerimist 9. ja 3. koha ning ühe sõiduvõiduga ning on kvalifikatsiooni tulemusel 49ndad.

Kolmas Eesti paatkond, Johanna Saareke – Oskar Seeman (Pärnu Jahtklubi) on hetkel 63ndal positsioonil ning see tähendab neile regati jätkamist hõbelaevastikus.

Juhtimas on Suurbritannia meeskonnad – liidripositsiooni hoiavad Owen Bowerman ja Charlie Darling, teist asetust omavad hetkel Matthew Whitfield ja Scott Wallis ning kolmandad on Robert Baddeley ja James Taylor.