Marinepool Sportartikel omanik Gerhard Eberle märkis, et kaubamärgi laienemisega Eesti jaemüügiturule sai rahvusliku purjetamiskoondise toetamine ettevõtte jaoks laiapõhjalisema tähenduse. „On näha, et Eesti purjetamine on saanud uue hingamise. Oleme Eesti purjetajaid varemgi toetanud ning meie plaane silmas pidades on just õige hetk hakata koondist taas professionaalse varustusega toetama. Loodame, et saame juba lähitulevikus olla osa Eesti purjetajate uutest edulugudest,“ rääkis Eberle.

Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein ütles, et nii alaliit kui ka koondislased on koostöölepingu üle väga rõõmsad. „Alati on meeldiv, kui meie koondises nähakse nii suurt potentsiaali, et pannakse õlg alla. Eriti heameelt teeb aga see, et Marinepooli riided ja tarvikud on väga kvaliteetsed ning purjetajate seas kõrgelt hinnatud, nii et meie koondis saab kanda tõesti maailma tipptasemel vormi,“ lausus Elstein.

Purjetamiskoondise vormi kuuluvad Marinepooli päästevest, tormijope ja –püksid, jope, polosärk, T-särk, lükravest, lühikesed püksid, lükramüts ja soe müts. Sealjuures õmmeldakse neli viimasena mainitud rõivaeset spetsiaalselt iga sportlase mõõtude järgi.

Eesti purjetamiskoondis on purjetamise eliitüksus, mille eesmärk on saavutada häid tulemusi erinevatel rahvusvahelistel suurvõistlustel. Olümpiaklasside sportlaste jaoks on sealjuures erilise tähtsusega 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängud. Eesti purjetamiskoondisse kuuluvad 58 sportlast 12 paadi- ja purjelauaklassist: noorteklassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, RS Feva, 29er, Techno 293 ning olümpiaklassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470, 49erFX ja RS:X. Teiste seas hakkavad uut Marinepooli koondisevormi kandma Ingrid Puusta, Deniss Karpak, Karl-Martin Rammo, Anna Pohlak, Lauri Väinsalu, Marjaliisa ja Elise Umb, Johannes Ahun, Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp, Keith Luuri, Juuso ja Henri Roihu ning paljud teised.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT ja Matek.