Avapäeval Biscayne’i lahel 6-7 m/s puhunud tuul lubas viia läbi kaks võistlussõitu. Eestlastest alustas hoogsaimalt Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi), kes võttis 104 osaleva sportlasega Laser klassis 11. ja 4. kohaga kokku 13. positsiooni.

Rammo ise hindas avapäeva sooritust tagasihoidlikult: Esimeses sõidus suutsin põhimõtteliselt kolmanda koha maha mängida. Samas oli tegu aasta esimese sõiduga ning viga oli suhteliselt kiiresti kõrvaldatav. Loodan, et võistluse edenedes suudan vigu vähendada ja kõik läheb plaani järgi.“ Laseril on liidripositsiooni haaranud Clay Johnson USA-st.

Finn klassis samuti üsna tublilt alustanud Lauri Väinsalu (ROPK) lõpetas esimese sõidu 13. ning teise 16. kohaga, mis asetavad sportlase kokkuvõttes 14. kohale.

Ei ole väga põhjust rõõmustada ega ka kurvastada. Paremad kohad olid käeulatuses. Igaljuhul tunne on hea ja eks näis, mis ilma homne päev meile toob,“ sõnas Väinsalu. 40 Finn klassis võistleva purjetaja hulgas hoiab esikohta britt Giles Scott.

Naiste olümpiaklassis Laser Radial on Eesti koondist esindamas Anne-Mari Luik (ROPK), kes avapäeva sõitudes finišeeris 26. ja 35. kohaga ning paikneb 58 võistleja seas 29. positsioonil. Radial klassi liider on belglanna Evi Van Acker.

Võistlus jätkub reedeni avaseeria sõitudega ning laupäeval võistlevad iga klassi 10 parimat topeltpunktid andvas medalisõidus. Rolex Miami OCR regatil on esindatud kokku 13 paadi- ja purjelauaklassi 716 võistlejaga 53-st riigist.