Logistikafirma Schenker terminalis paigutati Eesti lipu värvides konteinerisse peamiselt purjetajate Karl-Martin Rammo ja Ingrid Puusta varustus. Konteinerisse mahutati Rammo laserklassi paat, Puusta RS:X klassi purjelaud ja hulgaliselt teisi ettevalmistuseks vajalikke vahendeid (jalgrattad, massaažilauad jms).

Lisaks viiakse Rio de Janeirosse kohale ka treeningute ajal sportlaste abistamiseks ja nõustamiseks vajalikud kaks merekaatrit ning nende transportimiseks vajalikud auto järelkärud. Eesti esipurjetajad alustavad treeninglaagrit ja Rio olümpiaregati vetega tutvumist detsembris.

Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju sõnul on olümpiamängude eel konteineriga varustus võistluspaikadesse transporditud mitmel korral varemgi.

„Oleme alati seisnud hea selle eest, et olümpiakoondise teenindamiseks ja ka sportlaste ettevalmistuseks kõik vajalik olemas oleks. Kuivõrd osa olümpiaeelsest ettevalmistusest on Rammol ja Puustal plaanis läbi viia Rio de Janeiros, siis eelkõige selle pärast konteiner nii varakult ehk ca 10 kuud enne mänge teele saata tuli,“ sõnas Raju ja lisas: „Ka sõudjate paat ja aerud on suured, kuid vajadus nende varaseks kohale viimiseks puudub. Olümpiamängude korraldajad tegelevad sõudjate varustuse transpordiga ise. Sõudjate ja meie asi on paat ja muu varustus õigel ajal kokku pakkida ja siis konkreetsesse logistika terminali toimetada. Sõudjate paat alustab teed Rio suunas alles suvel.“