Eesti Jahtklubide Liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul on kaks olümpiakohta Eesti purjetamisele hea saavutus: "Kindlasti püüavad koondislased oma taset 2012. aasta MM-iks tõsta ning tuua Eestile olümpiapääsmeid juurde," sõnas ta.

Laser klassis purjetava Karl-Martin Rammo lõpetas kvalifikatsiooni 147 mehe seas 38. kohal, mis annab finaalkoha kuldfliidis.

„Esimene sõit õnnestus mul suurepäraselt, tegin õigeid otsuseid ja olin finišis üheksas. Teises sõidus aga ei suutnud ma väga ebastabiilses tuules aru saada, kuhu sõites kõige rohkem võidab ning tulemuseks oli 41. koht. Oli raske päev," kommenteeris Rammo.

Kuldlaevastikus jätkab regatti ka Argo Vooremaa, kes lõpetas kvalifikatsiooni 49. kohal. "Sõitsin krüsse väga hästi, lugesin õigesti tuult ning 9. ja 8. finišikoht on tõeline õnnestumine. Päev oli pingeline, kuna tänased sõidud olid otsustavad kuldgruppi pääsemisel," kommenteeris oma tänast võistluspäeva Vooremaa.

Laser klassis jagatakse Perth MM-il olümpiakoht 35 riigile, kuldlaevastikku mahub maid aga lisaks automaatselt olümpiakoha saavale Suurbritanniale 24. Seega tähendab meie purjetajate kuldgruppi pääsemine, et Eestil on 2012 Londoni OM koht käes.

Finaalsõite alustab Laseril liidrina austraallane Tom Slingsby.

Meeste RS:X purjelaual sai Johannes Ahun tänases ainsas sõidus 38. koha, on kvalifikatsiooni lõppseisuga 91 sportlase seas 54. positsioonil ja purjetab edasi hõbegrupis. Hõbefliidis jätkavad ka viie sõidu kokkuvõttes 65. kohal olev Henri Kaar, kes täna finišeeris 30ndana ning 68nda asetusega Kevin Jakobson, kelle tänane sõidutulemus oli 31. koht.

RS:X klassis saab Perth MM-il olümpiapileti 28 riiki, kuldlaevastikus on neid aga lisaks Suurbritanniale 29, mis tähendab, et hõbegruppi jäänutel sel regatil enam kvalifitseerumise võimalust ei ole. Kevadel peetaval MM-il saab olümpiakoha veel 9 maad.

Juhtpositsioonile on RS:X meeste klassis tõusnud hollandlane Dorian van Rijsselberghe.

Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik said viimastes kvalifikatsioonisõitudes kirja 26. ja 30. finiširesultaadi ning on 67 meeskonna konkurentsis 53. kohal, mis tähendab finaalikohta pronksfliidis.

49er'il saab Perth MM-il olümpiapääsme 14 maad. Kuldgrupis on lisaks Suurbritanniale täpselt14 riiki ning seega on kvalifitseerunud kõik kuldlaevastikku mahtunud. 2012 MM-il jagatakse veel 5 olümpiakohta.
Finaali eel on 49er klassis juhtima tõusnud britid John Pink ja Rick Peacock.

Star klassis olid Alar Volmeri ja Mihkel Kosk'i tänasteks sõiduresultaatideks 35. koht ja mittefinišeerimine ning meeskond on kaheksa sõidu kokkuvõttes 37. kohal.

41 paadi hulgas jätkab liidrina Brasiilia meeskond Robert Scheidt – Bruno Prada.