21.-25. augustini võistlesid Poolas Sopotis 2018 RS:X klassi täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel purjelaudurid Ingrid Puusta, Serafima Afanasieva ja Raul Mihkel Anton. Võistlustel osales enam kui 220 purjetajat 20 riigist.

Naiste arvestuses tuli Puusta üldkokkuvõttes väga kõrgele 10. kohale. Kolmanda kvalifikatsioonisõidu lõpetas Puusta teisel kohal, mis oli sõitude seeria kõrgeim tulemus. Kokku toimus 12 sõitu ning lisaks medalisõit.

Puusta võttis võistluse kokku järgmiselt: "Ma olen väga rahul oma tulemusega, kuna MM oli hooaja peamine võistlus ning kogu fookus oli sellel, seega mõtted olid mul ikka veel MM-il. Muidugi, keha polnud ka päris 100% taastunud. Seega kõiki neid asjaolusid arvesse võttes oli EMi tulemus suurepärane. Olud Poolas olid keerulised, nii nagu ka Taanis Aarhusis MM-il. Peamiselt vaiksed keerutavad maatuuled. Vaikses tuules peetud medalisõidus olin 4. kohal, mis oli veel täpp I-le. Nüüd, 8 päeva pärast lendame Jaapanisse, MK-etapile."

Juunioride arvestuses oli Serafima Afanasieva lõpptulemuseks 25. koht ning Raul Mihkel Antonil 74. koht.

***

20.-25. augustini toimusid Saksamaal Kielis 2018 Laser Radial klassi juunioride maailmameistrivõistlused. Eesti koondis oli võistlustel väljas neljaliikmelisena: Evo Annus, Keith Luur, Markus Maalt, Henri Silluta.

Eestlastest sõitis parima tulemuse välja Keith Luur, olles 269 purjetaja seas kõrgel 12. kohal. Silluta lõpptulemuseks jäi 156. koht, Markus Maalt oli kokkuvõttes 221. kohal ning Evo Annus 237. Kokku peeti 6 kvalifikatsiooni- ja viis finaalsõitu.

***

21.-26. augustini toimusid 2018 470 klassi juunioride maailmameistrivõistlused Itaalias Braccianos. Eestist osales neil võistlustel kaks paatkonda: Jakob Haud ja Richard Lilp ning Hugo Vaino ja Uko Tiidemann.

Jakob Haud ja Richard Lilp lõpetasid võistluse 46. kohal. Parimaks tulemuseks oli hõbegrupi finaalsõitude teine sõit, kus paatkond lõpetas 12. kohal. Hugo Vaino ja Uko Tiidemanni lõpptulemuseks jäi 49. koht. Vaino-Tiidemanni parim tulemus oli samuti 12. koht, mis sõideti välja kvalifikatsiooni kolmandast sõidust.