Võistlustest võtsid osa ka suured purjelaevad nagu näiteks eestlastelegi tuntud Mir, Sedov ja Kruzenštern.

Eesti Noorte Purjeõppeseltsi egiidi all purjetava St.Ivi meeskond võistles väga edukalt, hoidis kõrgel Eesti lippu ja Eesti kui mereriigi mainet.

Eesti meeskond saavutas kaptenite Margus Zahharovi ja Helen Ormuse juhtimisel regati kõikide võidusõitude kokkuvõttes üldvõidu oma võistlusklassis ning kõikide võistlusklasside üldarvestuses teise koha. Samuti on regati rändkarikas Angela Cup kiireimale C-klassi avamerejahile taas eestlaste valduses.

Tagasiteel Eestisse võttis St. Iv osa The Culture 2011 Tall Ships Regattast võites esimeses võidusõidus esikoha oma klassis, üldarvestuses teise koha ja olles finišis kogu laevastiku kolmas alus.

St. Ivi meeskonnas purjetanud ja võistelnud Eesti noored said kaugpurjetamise ja avamerel võistlemise kogemuse. Kokku läbiti Läänemeres, Põhjameres ja Atlandi ookeanis suve jooksul ligikaudu 6000 meremiili, neist võisteldes üle 1500.

Kogu merereisi on kaasa teinud purjejahi St.Iv kapten Margus Zahharov ja kapteni abi Linda Marie Ormus, kes Turust jahi pardale asunud uue meeskonnaga purjetavad hetkel läbi Soome saarestiku Tallinna poole.