Eesti lohesurfarid võistlesid esimest aastat Euroopa meistrivõistlustel ja karikavõistlustel. Lohesurf on nii uus ala, et varem olid välisvõitlustel võistelnud vaid üksikud lohetajad ja peamiselt Aasias.

“Euroopas osalesme tõesti nii suures mahus esimest aastat ning seda suuresti tänu Eesti Kultuurkapitalile ja Eesti Lohesurfiliidule” kommenteerib lohesurfi vabastiili Euroopa meistrivõistlustelt 8. koha koju toonud Kerli Otti (GUL, Laulasmaa Surfiklubi, Surfshop.ee). Naistest osales võistlustel veel Kristiin Oja (North, ION, Aloha), kes tuli kokkuvõttes 29. kohale.

Praegu käib Rahvusvahelise Purjetamisföderatsiooni (ISAF) 2012. aasta konverents, kus kinnitatakse lõplikult lohelaua rajasõit 2016. a. Rio de Janeiro olümpiamängude võistluskavva. Küsimuse all on veel see, et kas lohe asendab täielikult või osaliselt varem olümpiakavas olnud purjelaua.

Eile lõppenud lohesurfi rajasõidu Euroopa karikasarja viimase etapi järel tuli üldkokkuvõttes Margus Otsa (NYCS Fansurf, RRD) 10. kohale, Ranno Rumm (Peter Lynn, GUL, Surfshop.ee, Z-fins, 4energia, Laulasmaa Surfiklubi) 13. kohale ja Risto Kõrgemägi (NYCS Fansurf) 37. kohale.

Lohesurfi rajasõidu Euroopa meistrivõistlustel, mis toimus oktoobri alguses Prantsusmaal, sõitsid eestlased hõbelaevastikku. Ranno Rumm tuli 9. kohale ja Margus Otsa 11. kohale.

“Esimese Euroopa taseme võistlushooaja järel võib öelda, et tulemused olid väga head. Eesti Lohesurfiliidu esindajana julgen öelda, et lohesurf muutub järjest populaarsemaks ja sportlased on valmis Eestit väärikalt esindama ka järgmistel aastatel” ütleb Otti.