Lisaks MK-sarja parimate selgitamisele on kolmas etapp määrav selgi põhjusel, et tegemist on viimase suurema rahvusvahelise jõuprooviga enne augusti teises pooles toimuvaid maailmameistrivõistlusi. Suuresti võib öelda, et Rotterdam määrab ära, millised koosseisud MM-ile lähetatakse.

Rotterdamis on Eesti eest stardis Jüri-Mikk Udam ja Kaur Kuslap paarisaeru kahepaadil ning Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo neljapaadil.

Udam ja Kuslap pidid leppima neljandas eelsõidus viimase ehk neljanda kohaga. Eestlaste aeg oli 6.50,840 ning võitnud Saksamaale kaotati 15 sekundiga. Teine oli Poola (+1,4) ja kolmas Argentina (+8). Nelja eelsõidu ja 19 paatkonna kokkuvõttes oli Udami ja Kuslapi aeg paremuselt 17.

Raja, Anderson, Endrekson ja Taimsoo lõpetasid oma eelsõidu kuue meeskonna konkurentsis neljandana, kaotades võitnud Poolale viie sekundiga. Teisena lõpetas Holland (+2,5) ja kolmandana Venemaa (+3,5).

Teise eelsõidu võitis Suurbritannia, kes pääses sarnaselt Poolale otse finaali. Ülejäänud jätkavad vahesõitudes. Kokkuvõttes oli eestlaste aeg täna seitsmes.