Finn klassis võistlev Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) lisas oma tulemusskoori lisaks ühele esikohale veel seitsmenda finišitulemuse ning on 27 mehe hulgas suurepärasel 3ndal positsioonil. Liidrina on alustanud britt Ben Ainslie.

Laseril purjetavale Karl-Martin Rammole (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) tõi eilne teine võistluspäev juurde 30nda ja 14nda koha, mis kokkuvõttes annavad 56 võistleja hulgas 18nda positsiooni. Esimeseks on tõusnud Uus-Meremaa sportlane Andrew Murdoch.

Kahemehe ekstreempurjekal 49er seilasid Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) kohtadele 15,7,18 ning on sellega hetkeseisuga 13ndad. 24 meeskonna seas on juhtima läinud sakslased Tobias Schadewaldt ja Hannes Baumann.

Ka Laser Radial klass alustas regatti juba üleeile ning eile peetud kolmas ja neljas võistlussõit tõid Anna Pohlakule (Tallinna Jahtklubi) juurde 33. ja 41. tulemuse, millega neiu paikneb 49 naise konkurentsis 41. kohal. Esikohale on kerkinud hollandlanna Marit Bouwmeester.

2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimuval võistlusel purjetavad kõik olümpiaklassid ning vastavalt olümpiamängude reeglile pääseb igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane. Eelolümpia võimaldab ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt saavad olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.

Võistlussõidud toimuvad Laser klassidele 5.-12. augustil ning Finn ja 49er klassidele 6.-13. augustil, kusjuures viimasel võistluspäeval leiab aset topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääsevad vaid avaseeria alusel selguvad 10 parimat.