Edetabeli eelmise väljaandega võrreldes on hiljuti Euroopa meistrivõistlustel 6. koha saanud Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) parandanud oma positsiooni kahe koha võrra ning praegune seitsmes asetus on sportlasele ühtlasi Finn klassis seni parim saavutus. Samas paadiklassis seilav Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) on edetabelis 36. kohal. Paremusjärjestust juhib britt Edward Wright.

Naiste 470 klassis püsivad Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) edetabeli 31. kohal. Ränkingu tippu on tõusnud Jaapani paatkond Ai Kondo ja Wakako Tabata.

Sportlaskarjääri kõrgeimale, 36. kohale on Laser klassis kerkinud Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi). Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) hoiab 60. kohta. Liider on Austraalia purjetaja Tom Slingsby.

Ka RS:X purjelauaklassis on värskes edetabelis oma seni parimatel positsioonidel naistest Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) 53. ja meestest Johannes Ahun (Noblessneri JK) 67. ning Henri Kaar (Team Extreme) 86. kohaga. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) omab 114. asetust. Esikohta hoiab naistest hispaanlanna Blanca Manchon ja meestest poolakas Piotr Myszka.

Kahemehe ekstreempurjekal 49er võistlevad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri JK) on paremusjärjestuses 65. kohal. 49er klassis paiknevad edetabeli tipus austerlased Nico Delle-Karth ja Nikolaus Resch.

Alar Volmeri ja Mihkel Koski edetabelikohaks on Star klassis 84. Kõrgeimal positsioonil on brasiillased Robert Scheidt ja Bruno Prada.

Naiste paadiklassis Laser Radial on Eesti purjetajatest esisajas 98. kohta hoidev Anne-Mari Luik (ROPK), Anna Pohlak (TJK) aga paikneb karjääri parimal, 101. positsioonil. Tabelit juhib belglanna Evi Van Acker.

Match Race distsipliini lahtises maailma edetabelis on eestlastest tugevaim Mati Sepp, kes on enda kõrgeimal, 46. kohal. Naiste matšvõistluse tabelis on Piret Pomerantsi asetuseks 72. Naiste seas on esikohal Anna Tunnicliffe USA-st, avatud arvestuse liider aga Ian Williams Suurbritanniast.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase kahe aasta võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 2. mail.