Fremantle'is kattis täna taevast vahelduv pilvitus ning puhus tugevnev merebriis, Fremantle Doctor, kiirusega 7-10 m/s.

Finn klassile peeti pärast eilset pikka ja kurnavat võistluspäeva vaid üks, finaalseeria esimene sõit. Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) finišeeris kuldlaevastiku ülitugevas konkurentsis kümnendana ning kokkuvõttes tõusis sportlane koha võrra ehk 6. positsioonile. Karpak jääb finaali avasõiduga rahule: „Tegin hea sõidu. Minu tulemusseeria on stabiilselt tugev, seal pole sees ebaõnnestumisi ning see annab mulle edaspidiseks tublisti enesekindlust.“ Hõbelaevastikus seilav Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) tegi täna oma grupi 5nda tulemuse ning kerkis sellega kokku 72 sportlase seas 40ndaks. Liidrikohta ei ole andnud käest hollandlane Pieter-Jan Postma.

Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) avas finaalseeria hõbegrupi resultaatidega 15,23,10, asetudes kokku 68 võistlejast koosnevas RS:X naiste laevastikus 52. positsioonile. Esikohta hoiab kõikumatult Iisraeli purjelaudur Lee Korzits.

Laser Radialil oli täna edukam päev Anna Pohlakul (Tallinna Jahtklubi) – kolmest sõidust esimene õnnestus lõpetada hõbelaevastiku neljandana, ülejäänutes tulid kohad 26 ja 23. Kokku tõuseb neiu sellega 102 sportlase konkurentsis 77ndaks. Anne-Mari Luik (ROPK) purjetas finišikohtadele 36,25,29 ning on 84ndal positsioonil. Juhib endiselt Belgia purjetaja Evi van Acker.

Olümpiaklasside ühisel, Perth MM-il antakse välja 75% 2012 Londoni Olümpiamängude riigikohtadest, ülejäänud 25% jagatakse eeloleval kevadel toimuvatel klasside MM-idel ning igas distsipliinis on automaatselt ette nähtud ka üks koht Olümpiat võõrustavale riigile ehk Suurbritanniale. Meeste raskekaalu ühepaadil Finn saavad Perth MM-il olümpiapileti 18 maad, kuldlaevastikus on nende kohtade nimel võitlemas aga 21 riiki. Naiste ühepaadil Laser Radial jagatakse Perth'is olümpiakoht 29 riigile. Kuldlaevastikus on maid lisaks Suurbritanniale 25, mis tähendab, et veel neli olümpiapiletit lunastatakse hõbefliidis. Naiste purjelaual RS:X saab Perth MM-il olümpiapileti 20 riiki. Kuldgruppi mahub kohataotlejaid maid 18, seega hõbelaevastikus on võimalik pääse saada kahel riigil.

5.-18. detsembrini kestval MM-il võistlevad klassid mitmes osas:
5.-11. detsember – Laser Radial, Finn, RS:X naised
12.-18. detsember – Laser Standard, RS:X mehed, 49er
11.-17. detsember - Star

Perth 2011 MM-i kodulehekülg: http://www.perth2011.com/

Eesti Purjetamiskoondist toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Marinepool, LTT, Eesti Loots, Matek, LHV ja Planestar.