Finn klassis peeti täna vaid kaks sõitu, kuid Deniss Karpakile (Karpak Sailing Team) piisas sellest, et tulemustabelis eilsega võrreldes tervelt 16 koha võrra kerkida. Oma kvalifikatsioonigrupi 3. ja 8. koht andsid Karpakile 80 võistleja seas väga hea 16. asetuse. Viimases võistlussõidus 7ndaks tulnud ning päeva esimeses 36. koha kirja saanud Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) on hoidmas 53. positsiooni. Ühepunktilise edu ja kolme sõiduvõiduga on liider britt Giles Scott.

Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) on sõitnud üsna stabiilselt, tänane 11., 33. ja 14. finišitulemus annavad paatkonnale 56 naiste 470 klassis seilava tiimi seas hetkel 19. koha. Kindlat esikohta hoiavad hispaanlannad Tara Pacheco ja Berta Betanzos.

Laseril purjetas Argo Vooremaa (KJK) teisel võistluspäeval välja tublid 9., 23. ja 12. koha, millega tal on õnnestunud oma üldpositsiooni mõnevõrra parandada. Homsetele viimastele eelsõitudele läheb Vooremaa vastu 41. kohalt. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) on kokkuvõttes hetkel küll 77. positsioonil, kuid 37. ja 42. finišikoha kõrval kuulub talle ka oma kvalifikatsioonigrupis tänase teise sõidu kolmas lõpptulemus. Laseril võistleb koguni 155 meest, kelle hulgas seni on näidanud parimat minekut austraallane Tom Slingsby.

Kahemehe ekstreempurjekal 49er olid Eesti meeskonna Tõnis Haavel – Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) finišikohtadeks täna 30, 14 ja 22 ning tiim on kokkuvõttes 46. kohal 67 paatkonna hulgas. Kõrgeimat asetust hoiavad britid Dylan Fletcher ja Alain Sign.

RS:X klassis võistlevale Johannes Ahunile ei olnud tänane võistluspäev kõige soodsam. Tugevama tuule olusid eelistav purjelaudur sai kirja kohad 37 ja 39 ning on hetkel langenud 60ndaks. Henri Kaar (Team Extreme) on 69. positsioonil, ka tema tänased tulemused jäid kolmandasse kümnesse (38 ja 33). Kevin Jakobson (Noblessneri Jahtklubi) seevastu suutis oma asetust mõnevõrra parandada ning kaks 30. kohta paigutavad ta kokkuvõttes 72. positsioonile. 90 mehe seas on tervelt kolme sõiduvõiduga tõusnud liidriks poolakas Piotr Myszka.

Laser Radialil lisandusid Anna Pohlaku (TJK) tulemusskoori 34., 29. ja 38. koht, millest piisab kokkuvõttes 73. positsioonile asetumiseks. 98 naise seas on juhtima läinud Sara Winther Uus-Meremaalt.

Finn, Laser Standard, Laser Radial, 49er ja RS:X klassides purjetatakse teisipäevani kvalifikatsioonigruppides, kus selgitatakse edasisteks finaalsõitudeks kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikesse pääsejad. Väiksema võistlejate arvuga 470 naiste klassis aga sõidetakse avaseeria lõpuni ühes grupis. Reedel lõppeb regatt kõigile võistlevatele klassidele medalisõiduga, kuhu pääsevad 10 paremat paatkonda.