21.-26. aprillini toimuval kõrgetasemelisel võistlusel osaleb 1100 purjetajat 61 riigist, teiste hulgas arvukalt olümpiavõitjaid, maailmameistreid ning varasemate aastate maailmakarika medaliste.

Tuule puudumisel algas kolmas võistluspäev sõitude edasilükkega. Lõunaks olid olud siiski juba paranenud ning kiirusega 5-7 m/s puhunud tuules oli võimalik asuda starte andma. Paadiklassid seilasid täna kaks ning purjelauad kolm võistlussõitu.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) jätkas Finnil oma tulemuste seeriat kohtadega 2 ja 13. Kokkuvõttes on ta kolme võistluspäeva järel kerkinud seitsmendaks. Samas võistlusklassis sai Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) täna kohad 22 ja 30 ning on 33. positsioonil, Harles Liiv aga lõpetas sõidud 42se ja 41sena ning paikneb 49. real. Juhtimas on hollandlane Pieter-Jan Postma.

Laser Standard klassi kuldgrupis oli Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) esimese finaalseeria sõidu resultaadiks 14. koht, teise tulemus pole veel selgunud. Rammo on üldkokkuvõttes praegu 28. kohal. Hõbelaevastikus jätkav Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) finišeerus täna esimeses sõidus 32. tulemusega ning on üldarvestuses 100. positsioonil. Liidriks on Laser Standardil austraallane Tom Burton.

Naiste 470 klassis purjetavad Marjaliisa ja Elise Umbi (Purjespordiselts Maru) sõitsid täna välja 18. ja 19. koha ning on säilitanud 21. asetuse. Juhtpositsiooni hoiavad Jo Aleh ja Polly Powrie Uus-Meremaalt.

RS:X naiste klassis jätkab täna 23., 16. ja 35. sõidutulemuse teinud Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) regatti 24. positsioonilt. Liidrikohal asetseb hiinlanna Jiahui Wu.

Anna Pohlak (TJK) lõpetas Laser Radial klassi kuldfliidis esimesed kaks finaalsõitu 30nda ja 36ndana ning on kokkuvõttes positsioneerunud 30ndaks. Esikohal paikneb belglanna Evi Van Acker.

ISAF maailma karikas koosneb viiest etapist. Sarja avaregatt peeti 12.-19. oktoobril Hiinas Qingdaos. Sellele järgnes 1.-8. detsembril Austraalias Melbourne'is toimunud etapp. Kolmas osavõistlus peeti 25. jaanuarist 1. veebruarini USA-s Miamis ning neljas 29. märtsist 5. aprillini Hispaanias Mallorcal. Sari lõppeb Prantsusmaal Hyeres'is 19.-26. aprillil aset leidva regatiga.