Eile ülihästi – sõiduvõidu ning avapäeva kokkuvõttes 3. kohaga alustanud Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) ületas täna valitsenud tugevapoolses, 10m/s puhunud tuules 27 võistleja seas finišiliini 10. ning 12. ja on sellega tublil 5. positsioonil. Esikoha on säilitanud Suurbritannia purjetaja Ben Ainslie.

Laser Standard klassis oli täna kolmas võistluspäev, mis tõi Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) tulemuste skoori 20. ja 27. koha ning kokku 21. asetuse. 56 mehe konkurentsis on liidripositsiooni taastanud austraallane Tom Slingsby.

Laser Radialil lisandusid Anna Pohlaku (Tallinna Jahtklubi) tulemusseeriasse täna 36. ning 40. koht, millega ta positsioneerub hetkeseisuga 40ndaks. 49 naise seas jätkab kindla liidrina hollandlanna Marit Bouwmeester.

Tõnis Haaveli ja Lenart Kivistiku (Noblessneri Jahtklubi) tänaseks saagiks osutusid kaks 20ndat finišitulemust ning paraku ka üks mittefinišeerimine ning sellega kokkuvõttes 20. koht 49er klassis võistleva 24 tiimi hulgas. Juhib Austraalia meeskond Nathan Outteridge – Iain Jensen.

2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimuval võistlusel purjetavad kõik olümpiaklassid ning vastavalt Olümpiamängude reeglile pääseb igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane. Eel-Olümpia võimaldab ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt saavad olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.

Võistlussõidud toimuvad Laser klassidele 5.-12. augustil ning Finn ja 49er klassidele 6.-13. augustil, kusjuures viimasel võistluspäeval leiab aset topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääsevad vaid avaseeria alusel selguvad 10 parimat.