Eile liiga tugeva tuule tõttu mitte võistelnud Finni purjetajad lõpetasid avaseeria täna kahe viimase sõiduga. Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) sai 4-6 m/s puhunud tuules kirja 13. ja 7. finišikoha ning asetub 10 võistlussõidu kokkuvõttes 7. positsioonile. Sellega kvalifitseerub Karpak homme aset leidvasse medalisõitu, kus kümme tugevamat paati seilavad topeltpunktidele.

Britt Ben Ainslie punktiseis on juba enne medalisõitu piisavalt hea, et kindlustada talle regati võit. Finnil võistleb 27 meest.

Ka 49er klassis sulgus avaseeria täna ning Eesti meeskonnale Tõnis Haavel – Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) kujunesid viimaste sõitude resultaatideks 16. ja 20. koht. 15 sõidu järel jääb nende lõpptulemuseks 24 paatkonna konkurentsis 21. koht. Medalisõidu eel on liidriteks hispaanlased Iker Martinez de Lizarduy ja Xabier Fernandez Gaztanaga.

Laser klassides võistelnud Eesti sportlased samuti medalisõitu ei pääsenud. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) tuli Laser Standardil 56 mehe konkurentsis 20. ja Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) Laser Radialil 49 naise seas 36. kohale. Laser Standardil võitis Eel-Olümpia austraallane Tom Slingsby hollandlase Rutger van Schaardenburgi ja britt Paul Goodisoni ees, Laser Radialil aga saavutas esikoha hollandlanna Marit Bouwmeester, teiseks tuli belglanna Evi van Acker ning kolmanda koha võttis USA purjetaja Paige Railey.

2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimuval võistlusel purjetavad kõik olümpiaklassid ning vastavalt Olümpiamängude reeglile pääseb igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane.

Eel-Olümpia võimaldab ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt saavad olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.