21.-26. aprillini toimuval kõrgetasemelisel võistlusel osaleb 1100 purjetajat 61 riigist, teiste hulgas arvukalt olümpiavõitjaid, maailmameistreid ning varasemate aastate maailma karika medaliste.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) lõpetas Finn klassi avaseeria täna 13. ja 11. kohaga ning hetkel kokkuvõttes 8. positsioon võimaldab tal võistluse lõpptulemuse väljaselgitamiseks startida ka medalisõidus, kuhu pääsevad vaid kümme parimat. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) viimasteks resultaatideks jäid 28. ja 32. koht ning võistlus lõppes talle 31. tulemusega. Harles Liiv sai sõitudes kirja 50. koha ja mittefinišeerimise ning kokku 50. koha. Medalisõidu eel juhib hollandlane Pieter-Jan Postma.

Laser Standardi kuldlaevastikus olid Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) tänaseks saagiks 25. ja 8. koht ning ta lõpetas MK etapi 25. resultaadiga. Hõbegrupis purjetanud Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) sulges oma seeria 46. tulemusega ja sai kokku 100. koha. Klassis on liidriks uus-meremaalane Andy Maloney.

Naiste 470 klassis sai Marjaliisa ja Elise Umbile (Purjespordiselts Maru) võistlus läbi 24. kohaga, täna ületasid õed finišiliini 19nda ja 33ndana. Esikohta hoiavad Jo Aleh ja Polly Powrie Uus-Meremaalt.

Purjelaua RS:X naiste klassis olid Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) päeva sõitude tulemusteks 29, 21 ja 30 ning tema lõppkohaks on 24. Enne medalisõitu on juhtpositsioonil poolatar Maja Dziarnowska.

Anna Pohlak (TJK) lõpetas Laser Radial klassi kuldfliidi viimased avaseeria sõidud 38nda ja 36ndana ning kokkuvõttes MK etapi 35. kohaga. Juhtimas on Tatiana Drozdovskaya Valgevenest.

Regatt saab läbi homme, mil iga klassi kümme parimat purjetavad topeltpunktid andvas medalisõidus.