2008. aasta Pekingi olümpiale suurte lootustega läinud Karpak pidi Hiinas leppima 25. kohaga. Seal sõitis ta veel Laser klassis, täna seilab aga juba neljandat aastat Finn klassis.

"Tahan sel olümpial esineda paremini kui eelmisel korral. Šanss selleks on olemas. Toona sõitsin hästi ainult tugeva tuulega, praegu olen universaalpurjetaja. Sõidan Finn klassis neljandat aastat, iga aastaga tuleb kogemusi juurde. Arvan, et mu tulemusedki näitavad, et kõik kulgeb plaani järgi. Loodetavasti läheb samas rütmis edasi," ütles Karpak täna Pirital Eesti Jahtklubide Liidu kontoris toimunud pressikonverentsil.

Kuid mis see plaan siis on? Medal? "5. augustil peetakse medalisõit. Siis vaatame. Lootus on alati," lausus ta napisõnaliselt. "Olümpia võib õnnestunuks lugeda, kui mul on tunne, et olen andnud endast parima. Ma arvan, et mul on šanss olla parem kui kuues. Aga meil on selles suhtes raske ala, et me peame olema viis päeva oma parimal tasemel."

Juuni alguses olümpiavetes toimunud Weymouthi maailmakarikaetapil oli Karpak 15. "Sõitsin seal oma treeningpaadiga, sest teine paat oli samal ajal katki. See oligi rohkem treeningvõistlus," ei teinud ta tagasihoidlikust kohast suurt numbrit.

Suuri järeldusi ei saa Karpaki sõnul teha ka 20. juunil võidetud Kieli MK-etapi põhjal, sest sealt puudusid enamus maailma tipud. "See oligi rohkem võitlus minu ja austraallase (kolmanda koha saanud Brendan Casey - toim) vahel," lisas ta.

Tänasest algab Karpakil üldfüüsiline laager, mis kestab 10. juulini. Olümpiapaika suundub ta oma 26. sünnipäeval, 18. juulil. Finn klassi sõidud algavad olümpial 29. juulil.