Eesti koondise purjetajatest jõudsid MK-sarja punktikohale sel aastal esmakordselt medalisõitu jõudnud Deniss Karpak 6. kohaga, õed Marjaliisa ja Elise Umb 11. kohaga ja Argo Vooremaa 20. kohaga.

Finni purjetaja Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) tegi tubli võistluse, võites koguni ühe võistlussõidu ning lõpetas regati tubli 6. kohaga. Deniss Karpaki kommentaar oma sõiduvõidule: „Viiendas sõidus oli mul stardis õnne ja sain hästi minema. Võtsin esimest märki teisena Floriani (Raudaschl) järel, kuid ta läks seejärel vale märgi poole ja ma läksin juhtima. Olin terve sõidu vältel esimene, Zach (Railey) oli teisel kohal. Viimasel krüssil finishisse oli meil veel pingeline kahevõitlus temaga".

Finn klassis võitis horvaat Ivan Kljakovic Gaspic'i ukrainlase Aleksei Borissovi ja hispaanlase Rafael Trujillo ees. Medalisõidu võitnud Pekingi olümpiahõbe Zach Railey lõpetas regati kokkuvõttes 4. kohaga. Finn klassis võistles kokku 57 purjetajat.

Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) olid 470 klassis võistelnud 38 naiste paatkonna hulgas kokkuvõttes 11. kohal. Meie naiste parimateks sõidutulemusteks olid kaks üheteistkümnendat kohta. Regati võitsid briti purjetajad Sarah Ayton ja Saskia Clark, teiseks jäid rootslannad Lisa Ericsson ja Astrid Gabrielsson ning kolmanda koha said taanlannad Henriette Koch ja Lene Sommer.

Laseril võistles kokku tervelt 118 purjetajat, kus meie Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) tegi stabiilselt head sõitu ning lõpetas regati hea 20. kohaga. Tema parimaks tulemuseks oli kvalifikatsiooniseerias sõidetud 2. koht. Esikoha võitis austraallane Tom Slingsby, teine oli ameeriklane Clay Johnson ja kolmas sakslane Philipp Buhl.

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu teist korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust.