"Minu tee Rio olümpiapiletini on olnud väga raske, kuna eelmise aasta MM-i eelviimases sõidus purunenud puri jättis mu ilma kindlana tundunud olümpiapiletist. Teadsin siis, et pean aasta aega väga kõvasti tööd tegema ja üliheas vormis olema, et sel MM-il nelja riigikoha peale heideldes edukas olla. Nüüd olen Uus-Meremaal üliõnnelik, sest olen tugevas konkurentsis tõestanud endale, et ma olen olümpiaregatile pääsu kindlalt väärt. Olen väga tänulik oma toetajatele ja tänan väga oma treeneritest isa ja ema Igorit ja Marinat”.

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool/TREV2) lõpetas maailmameistrivõistlused 37. kohaga.

Maailmameistriks krooniti juba kolmandat korda britt Giles Scott. Hõbeda sai Londoni olümpiaregati pronks prantslane Jonathan Lobert ja pronksile tuli sloveenlane Vasilij Zbogar.

Maailmameistrivõistlused olid ühtlasi 2016 Rio de Janeiro Olümpiaregati teiseks kvalifikatsioonivõistluseks, kus lisaks Eestile said olümpiapääsmed Holland, Kreeka ja Uruguai.

Varem on Eestile taganud pääsu Rio olümpiaregatile RS:X purjelauaneiu Ingrid Puusta ja Laser Standard purjetaja Karl-Martin Rammo.

MM-i kodulehekülg ja tulemused: http://2015.finngoldcup.org/