Tänases topeltpunkid andnud medalisõidus, kus võistlesid vaid avaseeria alusel selgunud kümme parimat purjetajat, saavutas Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) tubli 4. finišitulemuse, mis andis talle 8 punkti. Koos avaseeria tulemustega 1,7,10,12,4,2,9,8,13,7, millest üks halvim resultaat kuulub ka mahaarvamisele, annab see sportlasele 27 Finnil purjetanud mehe hulgas 6. koha. Medalisõidu ning ühtlasi ka kogu võistluse võitjaks on britt Ben Ainslie, hõbedale tuli täna 3. koha saanud prantslane Jonathan Lobert ning kokkuvõttes pronksi vääriliselt esines medalisõidu kaheksandana lõpetanud hollandlane Pieter Jan Postma.

Täna toimus medalisõit ka 49er klassis. Esimesena ületasid finišiliini uus-meremaalased Peter Burling ja Blair Tuke, kes võistluse kokkuvõttes teenisid välja pronksi. Esikohale tulid tänase neljanda tulemusega austraallased Nathan Outteridge ja Iain Jensen, medalisõidu eel juhtinud Hispaania paatkond Iker Martinez de Lizarduy - Xabier Fernandez Gaztanaga aga pidid viimase sõidu kuuenda resultaadi järel leppima kokkuvõttes teise kohaga. Eesti meeskond Tõnis Haavel – Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) lõpetasid regati juba eile avaseeria järel ning 24 paatkonna konkurentsis kuulub neile 21. koht.

Laser klassides võistelnud Eesti sportlased samuti medalisõitudesse ei pääsenud. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) tuli Laser Standardil 56 mehe konkurentsis 20. ja Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) Laser Radialil 49 naise seas 36. kohale. Laser Standardil võitis Eel-Olümpia austraallane Tom Slingsby hollandlase Rutger van Schaardenburgi ja britt Paul Goodisoni ees, Laser Radialil aga saavutas esikoha hollandlanna Marit Bouwmeester, teiseks tuli belglanna Evi van Acker ning kolmanda koha võttis USA purjetaja Paige Railey.

2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimunud võistlusel purjetasid kõik olümpiaklassid ning vastavalt Olümpiamängude reeglile pääses igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane. Eel-Olümpia võimaldas ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt said olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.