Täna avaldatud maailma paremusjärjestuses on Eesti Finni-purjetaja Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) kerkinud kuu aja taguselt 5. kohalt edetabeli absoluutsesse tippu. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) hoiab hetkel 45. kohta.

Laser klassis on Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) oma purjetamiskarjääri kõrgeimal, 27. positsioonil. Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) hoiab 68. asetust. Liider on Austraalia purjetaja Tom Slingsby.

Naiste 470 klassis paiknevad Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) edetabeli 32. kohal. Ränkingu tipus asetseb Jaapani paatkond Ai Kondo ja Wakako Tabata.

RS:X purjelaual on Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) säilitanud naiste seas 43. ning Johannes Ahun (Noblessneri JK) meeste hulgas 66. asetuse. Henri Kaar (Team Extreme) on 79. ning Kevin Jakobson (Noblessneri JK) 111. positsioonil. Esikohti hoiavad poolakad - naistest Maja Dziarnowska ja meestest Piotr Myszka.

Alar Volmer ja Mihkel Kosk (Noblessneri JK) paiknevad Star klassi värskes ränkingus 46. positsioonil. Kõrgeimat asetust omavad norrakad Eivind Melleby ja Petter Morland Pedersen.

Kahemehe ekstreempurjekal 49er võistlevad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri JK) on paremusjärjestuses tõusnud 60. kohale. 49er klassis paiknevad edetabeli tipus taanlased Allan Norregaard ja Peter Lang.

Laser Radial klassis on Anna Pohlak (TJK) 91. ning Anne-Mari Luik (ROPK) 107. positsioonil. Tabelit juhib hollandlanna Marit Bouwmeester.

Match Race distsipliini lahtises maailma edetabelis on eestlastest tugevaim Mati Sepp, kes on seni kõrgeimal, 39. kohal. Naiste matšvõistluse tabelis on Piret Pomerantsi asetuseks 93. Naiste seas on esikohal Anna Tunnicliffe USA-st, avatud arvestuse liider aga Ian Williams Suurbritanniast.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase kahe aasta võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 27. juunil.