Täna lõppes regatt aga meie Laser Standard ja Laser Radial klasside purjetajatele.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) oli tänastes Finn klassi kvalifikatsioonisõitudes 13., 12. ja 3. ning on eelseeria kokkuvõttes 10. kohaga kindlustanud endale homsest jätkuvates finaalides koha kuldlaevastikku. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) lisas oma tulemuste hulka 25., 9. ja 32. koha ning on asetunud 47ndaks, mis tähendab jätkamist hõbefliidis. Juhib britt Giles Scott.

Naiste RS:X klassi kuldgrupis finišeeris Ingrid Puusta (SoloSailing/Sailracing Academy NYCS) täna 22., 20. ja 22. tulemusega ning hoiab hetkel kokkuvõttes 24. kohta. Liidripositsioonil paikneb prantslanna Charline Picon.

Laser Standard ja Laser Radial klassidele lõppes tänasega avaseeria ning homses medalisõidus purjetavad vaid mõlema klassi 10 parimat. Standardi hõbefliidile täna sõite ei peetud ning Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) lõpetab tiitlivõistlused 55. ja Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) 78. kohaga. Medalisõidu eel on esikohal austraallane Tom Burton.

Radialil, kus hõbelaevastik täna samuti üldse ei võistelnud, lõpetas Anna Pohlak (TJK) MM-i kokkuvõttes 62. ning Anne-Mari Luik (ROPK) 96. kohaga. Enne medalisõitu on juhtimas hollandlanna Marit Bouwmeester.

Naiste 470 klassi hõbelaevastikule, kuhu Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) eelsõitude alusel kvalifitseerusid, täna sõite ei lisandunud. Meie naiskond on hetkel kokkuvõttes 33. positsioonil. Esikohta hoiavad austerlannad Lara Vadlau ja Jolanta Ogar.

49er klassis lõpetasid Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) kvalifikatsiooniseeria mittefinišeerimise ja 29. kohaga ning jätkavad võetud 59. positsiooniga finaalis hõbefliidis. Klassis juhivad Peter Burling ja Blair Tuke Uus-Meremaalt.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepa (ROPK) tänase ainsa sõidu saagiks oli 49erFX klassis 8. koht, mis asetab nad hetkel kokkuvõttes 30ndaks. Esimesed on Charlotte Dobson ja Sophie Ainsworth Suurbritanniast.

Meeste RS:X klassi hõbelaevastikus alustas Johannes Ahun (SoloSailing/SRA NYCS) finaalseeriat 3. sõidutulemusega ning on praegu kokku 73. kohal. Samas finaalgrupis finišeeris Rainer Kasekivi (Tallinna Purjelauakool) täna 44dana ning hoiab 91. positsiooni. Liidriks on prantslane Julien Bontemps.

Klassid on kogu avaseeria kestel ehk nii kvalifikatsiooni- kui finaalsõitudes jagatud kahte või kolme eraldi startivasse võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld-, hõbe- või pronksfliidis. Viimasel võistluspäeval sõidavad avaseeria alusel selgunud iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.