Real Club Náutico de Barcelona (RCNB) abikommodoor ning 2015 ORC MM-i organiseerimiskomitee juhatuse esimees Joaquín Barenys väljendab oma sügavat rahulolu võimaluse eest korraldada sedavõrd olulist rahvusvahelist üritust:

"Võimalus olla 2015 ORC maailmameistrivõistluste korraldajaks on Real Club Náutico de Barcelona jaoks suur au. Kogu oma 140 aasta pikkuse ajaloo jooksul on meie klubi organiseerinud erinevaid purjetamisvõistlusi ja me oleme veendunud, et just tänu pikaajalisele kogemusele suudab meie entusiastlik korraldusmeeskond teieni tuua erakordsed võistlused."  

Viimastel aastatel on ORC-i üritused sujunud väga osalisterohkelt. Edukaks osutus kolm nädalat tagasi toimunud ORC EM Valencias ning suurt osalejate arvu, enam kui 150 jahti, oodatakse ka kahe nädala pärast toimuvale ORC MM-ile Kielis. Eeldatavasti saavad 2015 ORC maailmameistrivõistlused RCNB-s olema sama edukad. Tagamaks võimalikult suurt osalejate arvu ning vähendamaks vastuolusid muude võistluste ajakavadega, on kuupäevad hoolikalt paika pandud ning purjetamisürituste kalendrisse sobitatud Rahvusvahelise Purjespordi Föderatsiooni (ISAF) poolt.  Võistlustele oodatakse enam kui 100 jahti kogu maailmast.

"Valitud kuupäevad, 27.06.15 - 4.07.15, annavad loota, et osalejate arv tuleb suur," lisab Barenys. "Barcelonas, mida igal aastal külastab enam kui kümme miljonit inimest, on välja kujunenud suurepärane infrastruktuur. Oleme tänulikud toe ja abi eest, mida saame Barcelona linnavalitsuselt ning muudelt ettevõtetelt ja organisatsioonidelt, sest just tänu sellele on võimalik korraldada meie linna ja klubi väärilised maailmameistrivõistlused."

Hispaanial on ORC-is oluline roll täita. Seda tänu nii suurele arvule rahvuslikel ja rahvusvahelistel võistlustel osalevatele jahtidele kui ka Hispaania rannikul toimuvatele hulgalistele võistlustele, mille hulka kuuluvad näiteks ka Trofeo de Conde de Godó Barcelonas, Copa del Rey-MAPFRE Palma de Mallorcas ning Trofeo S.M. La Reina Valencias.

"ORC on väga rahul, et Barcelona sai 2015. aasta ORC maailmameistrivõistluste korraldamise au endale," sõnab ORC-i president Bruno Finzi. "Barcelona on võistluste korraldajana kuulus üle maailma ja me oleme kindlad, et ka 2015. aasta ORC MM sujub hästi. Kindlasti saab sellest huvitav sündmus ja mõõduvõtmine kõigile osalejatele."

Teine ORC-i kalendri oluline sündmus on  2015. aasta Euroopa Meistrivõistlused, mis toimuvad 10. kuni 16. augustini Pärnus. Ürituse korraldajad Pärnu ja Kalevi Jahtklubist on seda kavandanud juba pea aasta ning ka sel puhul on kuupäevad hoolikalt sobitatud nii kohaliku kui rahvusvahelise kalendriga.

Mõlema ürituse esindajad esinevad ettekannetega 2014. aasta ORC MM-il Kielis Saksamaal. Ettekande teeb ka Taani Kuninglik Jahtklubi (Royal Danish YC), kes soovib korraldada 2016. aasta ORC maailmameistrivõistlused Kopenhaagenis. 

Kolmapäeva, 6. augusti õhtul kinnitab kõne ja esitlusega Pärnu valmisolekut ja parimat sobivust ORC tiitlivõistluseks  1.-9. augustini Kielis toimuvatel ORC klassi maailmameistrivõistlustel ca tuhande purjetaja ees Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Järgmise aasta tiitlivõistluste korralduskomitee esindajad nii Pärnu kui ka Kalev Jahtklubist on minemas Kieli, et tutvuda sealse suurvõistluse korraldusega ja kohtuda ORC ametnikega järgmise aasta sündmuse ettevalmistuseks. ORC maailmameistrivõistlustel Kielis osaleb 6 jahti Eestist - neli Kalev Jahtklubist ja kaks Pärnu Jahtklubist.

"Oleme rõõmsad, et nii paljud organisatsioonid tunnevad huvi ORC meistrivõistluste korraldamise vastu," kommenteerib Paolo Massarini, ORC avamere klasside ja ürituste komitee esimees. "See, et me võime juba aasta enne sündmusi välja kuulutada, et MM toimub RCNB-s ning, et ORC Euroopa meistrivõistlused toimuvad Pärnus, tagab 2015. aasta ürituste eduka kulgemise. Järgmisel aastal toimub palju olulisi võistlusi ja me oleme näinud palju vaeva, et kogu ajakava toimima panna."

2015.a ORC Euroopa Meistrivõistlused Pärnus toimuvad 10.-16. augustini ning korraldajateks on Pärnu Jahtklubi ja ESS Kalev Jahtklubi. Sündmust toetavad Pärnu Linn, A. Le Coq ja Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

ORC EM 2015 kodulehekülg http://www.orceuropeans2015.com/
ORC EM 2015 lehekülg Facebookis https://www.facebook.com/orceuropeans2015

Pärnu Jahtklubi

ORC Euroopa Meistrivõistlused 2015