Kolme päeva jooksul võtsid 50 jahti Eestist, Soomest ja Lätist mõõtu kolmel distantsil – avameresõidus, rajasõidus ja rannikusõidus. Reedel sõideti regati pikim 44-57-miiline avamereetapp, laupäeva hommik algas kahe sõiduga vastutuule-allatuule lühirajal ja pärastlõunal sõideti 12-17-miiline rannikusõit. Pühapäeval sõideti veel kolm lühirajasõitu. Esimene ja teine grupp said peetud kõik plaanitud 7 sõitu, ent kolmandal ja neljandal grupil jäi sõitude arvuks 6, kuna reede õhtuks saabunud tuulevaikus katkestas nende gruppide avameresõiduetapi. Paremusjärjestuse koostamisel läksid arvesse kõikide võistlussõitude tulemused. Reedest päeva ilmestas päiksepaiste ja hommikune tuulevaikus, mis hiljem muutus 2-3 m/s puhuvaks loodetuuleks, kuid õhtu hakul vaikis taas. Laupäevased lühirajasõidud said peetud väga heades tingimustes - pilvise, kohati vihmase ilma ja ühtlaselt 4-5 m/s puhuva lõunatuulega. Pühapäevane päikseline ilm ja keskmiselt 4-5 m/s puhunud edelatuul oli purjetamiseks samuti väga soodne. . Regati pidulik autasustamine toimus pühapäeva õhtul Kalev Jahtklubis .

Esimeses grupis ORC 1 jätkas pühapäeval väga head ja stabiilset sõitu Kalev Jahtklubi jaht Forte (X-41) Jaak Jõgi juhtimisel, kes kolmest lühirajasõidust võttis teise, kolmanda ja esimese koha ning üheksapunktilise üldskooriga saavutas ülekaalukalt regati võidu ja sellega ka ORC1 klassi Soome meistritiitli avamerepurjetamises. Teise võistluspäevajärgset teist kohta suutis ka pühapäeval sõitude seeriaga 5-4-4 ja kokkuvõttes 19 punktiga hoida Pärnu Jahtklubi jaht Lady Bird (Akton 395) Karl-Hannes Tagu meeskonnaga. Pühapäeval rajasõitudest suurepärased kaks esikohta ja ühe teise koha saanud Hiiumaa klubi Dagö jahti Amserv (Grand Soleil 42 R) Juss Ojala meeskonnaga jäi teisest kohast lahutama vaid väga napid 0,2 punkti. Grupis võistles 10 jahti.

Teises grupis jäi pühapäevaste lühirajasõitude tagajärjel kehtima sama seis, mis teise võistluspäeva lõppedes. Liidripositsiooni säilitas pühapäevase seeriaga 1-5-5 ja kogusummaga 11,8 Soome jaht Audi (Salona 37) Jani Lehtiga roolis. Audile ka regati üldvõit ja Soome meistritiitel klassis ORC 2. Pühapäeval rajasõitudest saadud kohad 5-2-1 ja koguskoor 21 andsid teise koha Noblessneri sadama jahile (First 34.7) Debora Rodriques, roolis Eero Pank. 25,2 punktiga saavutas teises grupis kolmanda koha Soome jaht Xantippa (X-362 Sport), roolis Rauli Leino. Grupis võistles 18 jahti.

Kolmanda grupi esikolmik selgus lõplikult pühapäevaste rajasõitude tulemusel. Siin läksid nii regati poodiumikohad kui ka Soome meistrivõistluste medalid Soome jahtidele. Esikoha kindlustas endale 12,2 punktiga Pauli Wetterstrandi juhitud Ilmarinen (Dufour 34). Teisele kohale tõusis 14,6 punktiga Pekka Haloneni juhitud Phoenix (X-332). Laupäeval teisel kohal olnud Alexia (X-332) Staffan Erikssoni juhtimisel sai lõppkokkuvõttes 15,4 punktiga kolmanda koha. Parima Eesti jahina sai kümnenda koha Kalev Jahtklubi jaht Enel Toomas Sootsi juhtimisel. Grupis võistles 13 jahti.

Neljandas grupis oli võitlus esimese koha pärast väga tihe. Vaatamata sellele, et Haapsalu Jahtklubi jaht Edasi (Polaris) Koit Pautsi meeskonnaga sai pühapäevastes rajasõitudes kõik esikohad ja kokkuvõtteks 8,4 punkti, oli Soome jahi Charlotta (Finn Express 83), roolis Harald Hannelius, koguskoor 1,2 punkti võrra väiksem ja nii kuulus Charlottale nii regati esikoht kui ka Soome meistritiitel klassis ORC 4. Kolmanda koha sai 18,8 punktiga Kalev Jahtklubi jaht (X-79) Merihunt, roolis Andrus Leinštrep. Merihundi pühapäevane seeria oli 2-2-4.8. Grupis võistles 9 jahti.

EJL Avamerepurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kuuest regatist. 3. juulil Haapsalu lähistel purjetatud Kessu regatile järgnes 7.-9. juulil Pärnus alanud ja lõppenud kestuspurjetamise võistlus Watergate regatt. Seejärel seilati 11.-17. juulil pikkade traditsioonidega Muhu Väina regatil, mis oli ühtlasi Eesti meistrivõistlusteks avamerepurjetamises. 30.-31. juulil toimusid Tallinna meistrivõistlused ning 4.-7. augustil sõideti Tallinnas Baltic Offshore Week'il. Viimaseks sarja etapiks on 13. augustil aset leidev Ruhnu regatt, kus purjetatakse ümber Ruhnu saare. Osalevad jahid on võistlusväärtuse alusel jagatud nelja gruppi - ORC I, ORC II, ORC III, ORC IV. Kõigis gruppides arvestatakse sarja kokkuvõttes nelja paremat etapi tulemust.

Avamere Eesti karikasarja kokkuvõttes arvestatakse nelja paremat etapi tulemust. Etappide tulemuste punktisumma arvutatakse punktitabeli järgi, kus Muhu Väina regati ja Baltic Offshore Week’i koefitsient on 1,2; Watergate regati ja Tallinna MV koefitsient on 1,1; Kessu regati ja Ruhnu regati koefitsient on 1.

Baltic Offshore Week regati korraldas ESS Kalev Jahtklubi ja Helsingi Jahtklubi HSK koostöös Eesti Jahtklubide Liidu ja Soome Avamerepurjetajate Liiduga. Viimati toimus Baltic Offshore Week Tallinnas 2008. aastal kui osales 43 jahti. Võrreldes möödunud aastaga osales sel aastal 18 jahti rohkem – kokku 22 jahti Eestist, 27 Soomest ja 1 Lätist.