Võistluse avapäev algas tuule puudumisel edasilükkega. Päeva edenedes tuul siiski veidi tõusis, puhudes kiirusega 3-4 m/s ja võimaldades plaanijärgsest kolmest võistlussõidust läbi viia kaks.

Deniss Karpak (KST) sai Finn klassis täna 68 mehe konkurentsis kirja 25nda ja 52se finišikoha, mis annavad talle avapäeva järel 37. positsiooni. Lauri Väinsalu (ROPK) päeva saagiks on 33. ja 50. sõidutulemus ning hetkel kokku 43. koht. Liidripositsioonil paikneb britt Edward Wright.

Laser Standardil purjetav Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) tuli avasõitudes oma kvalifikatsioonigrupis 41., 27. ja 42. kohale ning hoiab üldkokkuvõttes 113 mehe hulgas 91. asetust. Esikohal on horvaat Tonci Stipanovic.

Laser Radial klassis lõpetas Anna Pohlak (TJK) regati esimesed sõidud tulemustega 21 ja 37 ning on hetke kokkuvõttes 55 naise seas 28. kohal. Anne-Mari Luik (ROPK), kes finišeeris 28. ja 51. resultaadiga, asub aga 38. positsioonil. Juhtimas on prantslanna Marie Bolou.

Võistluse kvalifikatsiooniseeria koosneb viiest sõidust. Järgnevasse kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võetakse kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab kuute võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kuhu pääsevad kümme paremat, võttes kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kaks sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.