Nii naiste kui meeste kategoorias läksid tänavused tiitlid olümpiaklassi kahepaadil 470 seilavatele sportlastele. Uus-meremaallannad Jo Aleh ja Olivia Powrie on naiste 470 klassi 2012. aasta olümpiavõitjad ning tänavused maailmameistrid. Aleh'i sõnul on paatkond kõrge auhinna pälvimise üle rõõmsalt üllatunud: „Tiitlile oli väga tugevaid nominente ning meil on ülimalt hea meel ja au sellesse seltskonda kuuluda. Üksinda ei oleks me nii kaugele jõudnud ning täname südamest meid toetanud suurepäraseid inimesi.“

Käesoleval aastal kolmandat korda Aasta Meespurjetaja tiitli nominendiks esitatud Austraalia sportlane Mathew Belcher võitis koos soodimehe Malcolm Page'iga meeste 470 klassis samuti mullu olümpiakulla ning tuli 2013. aastal neljandat korda järjest maailmameistriks. „Selle tiitli pälvimine on väga suur au. Tegemist on suure tunnustusega käesolevale aastale ning jõupingutustele, mida oleme teinud ja tulemustele, mida oleme saavutanud. Mul on vedanud väga hea meeskonnaga, kuhu kuuluvad mu soodimees, treener Victor Kovalenko ning ülejäänud abistav personal,“ sõnas Belcher auhinda vastu võttes.

ISAF Rolex World Sailor of the Year auhinna võitjad selguvad ISAF-i liikmeteks olevate rahvuslike purjetamise alaliitude hulgas läbi viidava hääletuse tulemusel, millele eelneb nominentide esitamise voor. Aasta Nais- ja Meespurjetaja tiitli võib pälvida nii üksikisik kui paatkond, kelle saavutusi 1. septembrist 2012 kuni 31. augustini 2013 kestnud kvalifitseerumisperioodi jooksul peetakse kõige silmapaistvamaks. Auhinda on antud välja alates 1994. aastast ning võitjaid on olnud nii olümpiaklassi- kui kiiljahipurjetajate, soolo-ookeanipurjetajate, üle Atlandi ookeani sõidus maailmarekordi sooritanute, matšpurjetajate, America's Cup'il osalenute kui purjelaudurite seast.

2013. aastal olid nominentideks naiste hulgas lisaks Aleh'ile ja Powrie'le tänavu Farr 30 klassis kolmandat aastat järjest maailmameistriks tulnud Deneen Demourkas USA-st, 2012. aasta lohesurfi rajasõidu maailmameister Erika Heineken USA-st ning esimese omaanlannana Rolex Fastnet Race'il osalenud Raiya al Habsi. Meeste seas sisaldas nominentide nimekiri peale Belcher'i veel IMOCA maailmameistrit ning 2012-13 Vendee Globe regati võitjat, prantslast Francois Gabart'i, lohesurfi maailma edetabeli juhti ning 2012. aasta meeste rajasõidu maailmameistrit Johnny Heineken'i USA-st, Vestas Skyrocket 2 paadil kiirusrekordi sooritanud austraallast Paul Larsen'it ja 2012. aasta matšvõistluse maailmameistrit ning sama aasta jaanuarist alates 16 järjestikust matšvõistluse maailma edetabeli väljalaset juhtinud britt Ian Williams'it.

Fotol: Aasta Naispurjetajad Jo Aleh ja Olivia Powrie (NZL) ning Aasta Meespurjetaja Mathew Belcher (AUS) koos Andrus Poksi (ISAF-i Purje- ja lohelaua komisjoni, Võistlusreeglite komisjoni ning Rahvusvaheliste kohtunike alamkomisjoni liige), Agnes Lille (ISAF-i Klassireeglite alamkomisjoni ning Klassireeglite komisjoni esindaja Varustuse kontrolli alamkomisjonis, 29er klassi peamõõtja) ja Egon Elsteiniga (Eesti Jahtklubide Liidu president).