Kui McLareni raporti esimene osa, mis avalikustati 18. juulil, paljastas, et dopinguproovide vahetamine Moskva laboris aset leidis, siis tänases dokumendis tuleb doktor lagedale konkreetsete numbritega. Raporti põhifaktid:

* Riiklikus dopinguprogrammis osalesid suve- ja taliolümpiasportlased, kes võistlesid Venemaa spordiministeeriumi toetusel ja kasutasid nende infrastruktuuri. Nende teenistuses olid Venemaa dopinguagentuur RUSADA ning Moskva labor koos proovidega nihverdada aidanud FSB-ga. Ükski sportlane ei tegutsenud üksinda. Kõik nad olid osa suuremast organiseeritud tegevusest.

* Selline süstemaatiline ja tsentraliseeritud dopinguproovidega manipuleerimine toimus 2012 Londoni suveolümpial, 2013 universiaadil, 2013 Moskva kergejõustiku MM-il ja 2014 Sotši taliolümpial.

* Dopinguproovide vahetamine ei lõppenud Sotši olümpia lõputseremooniaga. Võistluste ajal massiliseks muutunud protseduurid käisid Moskva laboris edasi igakuiselt. Seda tõestavad hilisemad DNA ja soolatestimised.

* Dopinguproovide manipuleerimisega aastatel 2011-2015 on seotud üle 1000 venelase, kes osalenud nii suve-, tali- kui ka paraolümpial. Identifitseeritud on 503 suveolümplast ja 92 taliolümplast, kokku on asjasse segatud 30 spordiala, sealhulgas jalgpall.

* 78-st Londoni olümpial tagantjärele vahele jäänud venelasest 15 olid medalivõitjad, kümnel neist on juba medalid ära võetud.

* Venelaste dopinguproovidega sahkerdamisest lõikasid kasu ka 19 välismaa sportlast.

* 44-st lähemalt uuritud Sotši olümpia dopingurpoovist 12 puhul täheldati kriimustusi või muid täkkeid B-proovi pudelites. Selge märk manipuleerimisele või sisu vahetamisele.

* Pärast 2013. aasta Moskva MM-i vahetati ära veel nelja kergejõustiklase proovid. Hetkel on veel käimas lisatestid.

* Sotši olümpial kahelt naishokimängijalt võetud dopinguproovid saabusid laborisse meeste DNA-ga.

* Dopinguproovi võltsimist täheldati Sotši olümpial kahe spordiala esindajate puhul. Asjasse on segatud neli olümpiavõitjat ja üks naissoost hõbemedalist. Tõendusmaterjaliks on füsioloogiliselt võimatud soolanäitajad.

Kogu raportit saab lugeda SIIT