Lohe klassis osales 11 võistlejat ja purjelauakelkude klassis rekordilised 53 võistlejat. Osalejad olid Venemaalt, Soomest, Poolast, Leedust, Lätist ja Eestist. Lohed võistlesid kursisõidus ja GPS kiirussõidus, kelkudele olid võistlused kursisõidus, slaalomis ja GPS kiirussõidus. Võistlejate arvult ületasid Euroopa Meistrivõistlused käesoleva aasta Talisurfi MM-i WISSA, mis toimus Fond du Lacis, Wisoncisins, USA-s, võistlejate arvu.

Tuult ja sõiduks sobivat jääd jagus võistluste kõigiks kolmeks päevaks. Kuigi jää oli piisavalt tugev ja paks, oli siiski kalda ja kursisõidu raja vahel üks suurem jääpragu, mis lõhkus mõne varustuse. Laupäeval oli slaalomi rajal ka üks tugevam kukkumine, mistõttu kohale kutsuti ka kiirabi. Õnneks selgus, et ehmatus oli suurem kui kahju ning juba paari tunni pärast oli võistleja kursisõidu rajal. Reedel võistluste algus veidi venis, sest ligi pooled võistlejad ei olnud eelregistreerunud ning regatibüroos oli seetõttu veidi lisatööd, kuid edasi sujus kõik plaanipäraselt.

Lohedele toimus kokku 12 võistlussõitu klassikalisel kursisõidu rajal. Euroopa meistri tiitli noppis Andrei Balyakin Venemaalt, võites koguni 7 sõitu. Teine ja kolmas koht läksid samuti Venemaale, vastavalt Sergei Samushinile ja Nikita Kodanevile. Parim naine ja samuti parim U20 osaleja oli Maria Ruzhankova Venemaalt, neljanda kohaga. Eestlastest oli edukaim Martti Ainola, kes lõpetas kokkuvõttes kuuendal kohal ning oli grand masterite arvestuses esimene.

Purjelauakelgu klassile sai kirja 8 kursisõitu. Väga kõrget taset näitas Poola koondis, kus on palju noori, kes sõidavad suvel Techno293 ja RS:X klassis, olles seega osavad kursisõidu taktika valimisel. Eriti ülekaalukalt oli nende paremus näha noorteklassides, kus kõik medalid jagunesidki poolakate vahel. U20 klassis sai omavanuste Euroopa meistriks Jedrzej Cituk, teise koha sai Maciej Pietrzak ning kolmanda Leon Sroczynski. Üldarvestuses tegid lõpuks häid sõite aga hoopis lätlased, noppides kaksikvõidu. Euroopa meistri tiitel läks Janis Preissile, teise koha sai Aleksandrs Leontjevs. Kolmanda koha sai poolakas Jan Sulinski. Edukaim naine oli Marianne Rautelin Soomest, kes saavutas üldarvestuses 17. koha. Parim eestlane oli Tõnis Salong, kes sai grand masterite teise koha, olles üldkokkuvõttes kuuendal kohal.

Purjelauakelgu klassi slaalomisõit oli põnev ja vaatemänguline. Konkurents oli tihedam kui käesoleva aasta Talisurfi MM-il Fond du Lacis. Siin ei olnud poolakatel oma kursisõidukelkudega võimalustki – slaalomi jaoks on vaja pisemaid, hästikeeravaid kelke. Noorte U20 klassis sõitis end meistritiitlile leedukas Ugnius Alekna, talle järgnesid Eesti noormehed Joonas Väär teisel ja Kaur Säärits kolmandal kohal. Mõlemad noormehed on Noblessneri Jahtklubi purjetamiskoolist. Tõnis Salong sai grand masterite arvestuses kolmanda koha. Parim naine oli Marianne Rautelin 12. kohal. Üldarvestuses tuli Eestisse pronksmedal, mille jätis kodumaale värske maailmameister Boris Ljubtšenko. Teise koha sai Aleksandrs Leontjevs ja Euroopa meistriks taas Janis Preiss.

GPS kiirussõidus sõitis parima tulemuse lohega Raigo Piho, 78,086 km/h, kuid kuna ta oli ainus lohe klassi osaleja, läks Euroopa meistri tiitel Boris Ljubtšenkole, kes saavutas purikelguga kiiruse 68,757 km/h. Teise koha sai leedukas Paulius Voverys (66,321 km/h) ning kolmanda koha kiireim naine Marianne Rautelin - 66,221 km/h.

Kelgu klassis oli umbes veerand osalejatest noored, U17 klassis. Võistlustele sai see klass lisatud just seepärast, et tekitada noortes suuremat huvi talisurfi vastu ja nagu näha, see õnnestus. Paljud noored olid võistlustel seoses spetsiaalse noorteprogrammiga, mille käigus kogenud võistlejad andsid noortele oma võistluskelke hooajaks kasutada.