Neljast võistluspäevast on sportlased jääle pääsenud kolmel, teisipäeval takistas sõitude läbiviimist tuulevaikus. Ülemvõimu on seni näidanud poolakad, eestlastest on parimana Vaiko Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) asetunud 11. positsioonile.

Eesti Jääpurjetamise Liidu peasekretäri Mihkel Koski sõnul valitsesid eile Saaremaal ebaühtlased tuuleolud: „A grupi esimene sõit oli vaikses tuules ja tervelt kolm eestlast lõpetas esikümnes. B grupis õnnestus aga Karl-Robert Trinkil võtta keerulistes oludes pika edumaaga sõiduvõit. Edasi kulges päev keskmises tuules, mis puhus ligikaudu 5m/s, kuid oli muutlik ja ebaühtlane ning tänu sellele olid ka tulemused väga erinevad. Täna hommikul ulatub aga tuul puhanguti kuni 15 m/s ning sõidud on hetkel edasi lükatud, ootame et tuul veidi vaibuks.“

Sarnaselt Vooremaaga on oma kohta on parandanud ka Mihkel Kosk (Pärnu Jahtklubi), kes on kerkinud 15ndaks. Karl-Hannes Tagu (PJK) paikneb hetkeseisuga 17., Agu Tomingas (KJK) 36., Martin Aljaste (PJK) 41. ja Argo Vooremaa (KJK) 45. kohal.

Ülejäänud Eesti sportlased purjetavad hõbe- ja pronkslaevastikus, hoides hetkel järgmisi positsioone: Jaan Akermann (PJK) 56, Mati Hool (PJK) 58, Tõnis Vare (PJK) 72, Karl-Robert Trink (PJK) 89, Valdo Pärtel (Haapsalu Jahtklubi) 100, Toivo Aardemaa (HJK) 129, Gert Skatškov (JK Merikotkas) 133, Jürgen Kukk (Jahtklubi Merikotkas) 135, Mihkel Lember (KJK) 148, Rene Riim (Saaremaa Merispordi Selts) 149 , Kevin Grass (SMS) 153.

Liidrikohti on hoidmas poolakad – esikohal paikneb Karol Jablonski, teine on Robert Graczyk ning kolmas Lukasz Zakrzewski.