Esialgu hakkasid sotsiaalmeedias levima kuuldused, et Sandoe on surnud, kuid mõnda aega sellele kinnitust ei tulnud. Veebikülg Barbend kirjutab, et Sandoe surnukeha leidis tema pikaaegne treeningpartner James Hollingshead ning viimase elukaaslane.

Hollingshead leidis surnud treeningkaaslase, kui ta läks neljapäeva hommikul sõbrale külla. Esimesena kinnitas ametlikult Sandoe surma Ron Harris veebiküljel Muscular Development.

Kuigi ametlikku surma põhjust ei ole avalikustatud, siis Sandoe sõbra Ben Chow sõnul lahkus tippkulturist siit ilmast omal tahtel.

„Luke'iga juhtunu oli tema enda valik,“ rääkis Chow väljaandele Fitnessvolt. „Ta otsustas, et see oli tema ainus võimalus ja me ei saa kunagi teada, mis teda vaevas. Meie tutvuse ajal on Luke alati võidelnud sisemiste deemonitega. Need põhjused ulatuvad juba kaugesse aega ning toona mina teda veel ei tundnud.“

Chow sõnul tuleks Sandoe surma põhjustest avalikult rääkida. „Mehena pean ütlema, et vaimne tervis on asi, mida peame võtma väga tõsiselt,“ lisas ta.

Sandoe sai eelmisel aastal Mr. Olympia võistlusel 11. koha, Arnold Classicul tuli Sandoe kolmandaks. Sandoele ennustati suurt tulevikku ning ekspertide hinnangul pidi temast saama sel alal Suurbritannia suurim staar pärast kuuekordset Mr. Olympia võitjat Dorian Yatesi.

Vaid kaks päeva enne surma postitas Sandoe oma Instagrami kontole treeninguvideo. Mees lisas, et tundis ennast fantastiliselt.