ärt­si lõpus Mi­la­no-San Re­mo ühep­äe­vasõidul kuk­kus Re­ne Mand­ri nii õnne­tult, et vi­gas­tas pa­re­mas ja­las ku­be­me piir­kon­nas ar­te­rit. Ars­tid mää­ra­sid rat­tu­ri­le ve­re­ve­del­da­ja­kuu­ri ning täie­li­ku tree­ningu­kee­lu.

Va­rem­gi rän­ga kuk­ku­mi­se tõttu pik­ki vi­gas­tus­pau­se pi­da­nud Mand­ri oli löö­dud: „Au­gust väl­jatu­le­mi­seks tu­leb vä­he­malt kolm-ne­li kuud tren­ni te­ha, võib-ol­la kauem­gi," nen­tis ma­sen­du­nud sport­la­ne.

Ei­le kos­tis ki­rur­gi ju­tul käi­nud Mand­ri hää­lest ju­ba pal­ju po­si­tiiv­se­maid noo­te. „Just tä­na ütles arst, et võin jäl­le tren­ni te­ge­ma ha­ka­ta. Li­ha­sed on pau­gust taas­tu­nud ning ka ar­ter on kin­ni kas­va­nud. Ve­re­ve­del­da­jaid pean eda­si võtma, kuid see tren­ni­te­ge­mist ei se­ga," rää­kis Mand­ri.

Va­he­peal­sed kaks kuud po­le Mand­ri vä­hi­mat­ki füüsi­list koor­must saa­nud. Mil­lal loo­dab ta esi­mest kor­da sa­du­las­se is­tu­da?

„No tä­na enam ei jõua, eks siis hom­me," sõnas rat­tur ei­le mui­ge­ga. „Vaa­tan ene­se­tun­de jär­gi, pal­ju päe­vas en­da­le koor­must lu­ban, ilm­selt alus­tu­seks tun­ni-paar."

Suveks vormi

Lä­hip­äe­vil naa­seb Mand­ri Prant­sus­maalt Ees­tis­se, kus ta­hab paa­ri nä­da­la pä­rast esi­me­se võist­lusp­roo­vi te­ha, star­ti­des Tar­tu rat­ta­ral­lil. „See on rah­vas­por­diüri­tus, ega ma sin­na võidu pea­le sõit­ma ei lä­he," mär­kis ta.

Juu­ni kes­kel ta­hab ta osa võtta ka Saa­re­maa ve­lo­tuu­rist ning pä­rast jaa­nip­äe­va te­ha esi­me­se tõsi­se star­di Ees­ti meist­rivõist­lus­tel.

Möö­du­nud aas­ta lõpul põlveo­pe­rat­sioo­nil käi­nud Ta­nel Kan­gert on sa­mu­ti ju­ba kuu ae­ga rat­tat­ree­nin­guid tei­nud. „Käin füsio­te­raa­pias, teen har­ju­tu­si. Na­tu­ke olen ka ra­tast sõit­nud, iga päev ku­ni pool­teist tun­di. Põlved on veel tund­li­kud, ei saa öel­da, et sa­da prot­sen­ti ter­ve olek­sin," lau­sus ta.