Novosjolov, kes oli teel finaali alistanud kaks itaallast, kaks prantslast ja poolfinaalis tugeva venelase Igor Turtšini (15-9), kohtus esikohamatšis veel ühe itaallase Diego Confalonieriga. Eesti vehkleja võitis pingelise finaali 15-14!

Esialgu matši dikteerinud Novosjolov jäi viimase kolmandikaja alguses kahe torkega kaotusseisu 9-11, kuid suutis siiski finaali tasakaalustada 13-13. Siis õnnestus teha veel üks puhas torge ja esikohaks piisav topelttorge.

Vaata lühikest intervjuud Novosjoloviga ja finaali otsustavaid hetki:

Viimati jõudis Eesti vehkleja kodusel suurturniiril nelja parema hulka 2002. aastal, võitjaks krooniti viimati Kaido Kaaberma ja seda 1998. aastal. Ülejäänud kuus eestlast, kes pääsesid alagrupiturniirilt 64 parema hulka, end 1/16-finaalist kaugemale vehelda ei suutnud.

Turniir pakkus ka rohkelt üllatusi, näiteks juba avaringis pidi kaotuse vastu võtma venelasest maailmameister Anton Avdejev.

Pikemat videokokkuvõtet Tallinna Mõõga turniirist ja Nikolai Novosjolovi võidukäigust saab vaadata Delfi Spordi ja Delfi TV vahendusel kolmapäeval 17. veebruaril.