Kuigi skoori avas mängu avasekunditel Singapur õnnestus Eesti koondisel end kiiresti koguda ja esimese kolmandiku lõpuks seisis tablool juba 7:1 eduseis. Peatreeneri Pavel Semenovi sõnul andis selline tulemus võimaluse edasises mängus natuke eksperimenteerida ja mängijaid roteerida.

„Teise ja kolmanda kolmandiku mängupildiga me päris rahul ei ole, aga samas oli see koht, kus saime endale katsetamist lubada,“ märkis ta.

Mängu parimaks valiti klubisaalihokit Saksamaal mängiv Inge Kuld, kes andis tiimikaaslastele kaks resultatiivset söötu. Ka Kuld pidas eduvõtmeks esimese kolmandiku tulemust. „Oleksime pidanud ka sealt edasi paremini mängima, aga võib-olla sai väsimus pisut võitu, sest eilse õhtuse mängu järel oli taastumisaega napilt,“ arvas ta.

Eesti - Singapur mängu kokkuvõte:

Järgmine vastane selgub homme

Eesti koondisel on homme puhkepäev, aga aset leiavad ka viimased alagrupimängud. Eesti kui C-alagrupi teine saab vastaseks B-alagrupi kolmanda koha naiskonna.

Suure tõenäosusega võtavad alagrupi esimesed kohad soosikud Rootsi ja Šveits ning sel juhul selgub Eesti vastane Saksamaa ja Poola omavahelisest vastasseisust. Kuna otsustav mäng toimub päeva esimeses pooles, on peatreener Semenovi sõnul aega, et valmistada võistkonda ette konkreetse vastase jaoks. „Vahet pole, kelle vastaseks saame, kõva võitlus tuleb igal juhul,“ ütles Kuld.

Eesti koondise järgmine mäng algab teisipäeval, 5. detsembril kell 10. Selle mängu võitja pääseb MM-il veerandfinaali, kaotaja hakkab mängima kohtadele 9-12.

Igal juhul on Eesti koondis juba ajalugu teinud. Varasemast on parimaks tulemuseks 15. koht 2009. aasta MM-ilt.