Agility tähendab takistusriba läbimist, kus koer ja koera juht ühiselt võistlusrajal viibivad. Marje Piiroja sõnul on maailmameistriks kroonitud Süsi kasvatatud sportlaseks kutsikast peale ning tema suureks trumbiks kujunes MM-võistlusel hämmastav stabiilsus.

"Süsi võitis kuuest jooksust viis, vaid eeljooksude viimane start ebaõnnestus. Aga selleks hetkeks oli meil koht finaalipäevale juba käes ning võib olla kaasnes sellega pingelangus," rääkis õnnelik Piiroja, kes on Eesti jalgpallikoondise kauaaegse kapteni Raio abikaasa.

Belgia lambakoeri oli MMil stardis 127. Eelvõistlustega sõeluti välja 60 paremat, kes pääsesid jooksma finaalipäevale. Süsi oli kiireim mõlemas finaaljooksus ning tuli maailmameistriks. Hõbe läks Soome ja pronks Belgiasse.

"Süsi osales MMil üldse esimest korda, aga teades tema võimeid, ei ole ma tulemusest üllatunud. Ta on kiire ja osav! Praegu on tal vanust 2,5 aastat ning tipptasemel võiks ta kaasa lüüa veel 5-6 aastat. Ja siis veel seenioride klassis," naeris koera perenaine. Süsi sünnipaigaks on Soome.

Marje Piiroja ise on koeraspordiga tegelenud 2009. aastast. Tema esimene võistluskoer (Valge lambakoer) käis samuti maailmameistrivõistlustel, kuid päris tippu ei jõudnud.

Vaata Marje Piiroja ja Süsi MM-tiitli kindlustanud jooksu (algab 18.43):