Ühes videos näeb näiteks Boweni 7-aastast tütart tegemas seljatõmmet 40-kilose kangiga ja kükke 31 kiloga.

"Te lõhute lapse lihtsalt postituste pärast ära!" süüdistas Bowenit näiteks sotsiaalmeedias tuntud fitnessi ja vigastuste ekspert The Foot Doctor. Laste heaolu pärast väljendas muret ka NFL-i Ameerika jalgpallur, New York Jetsis mängiv Le'Veon Bell.

"Ta jääb igaveseks lühikeseks," ütles üks kommenteerijatest, millele teine vastas: "Raskuste tõstmine ei pidurda kasvu. Tutvu viimaste tõendusmaterjalidega."

Bowen, kelle tütar on veidi üle 120 cm pikk, vastas: "See on vana müüt. Ta on oma ea kohta kasvanud 90 %. Mina olen 175 cm, seega ma ei kahtlegi, et ta kasvab pikaks."

"Tema vaesed jalad jäävad eluks ajaks värisema ning tal saab olema kohutav vorm. Tunnen end selle väikse tüdruku selja pärast kohutavalt halvasti - eriti, kui ta vanemaks saab," seisis ühes kommentaaris.

Kahe lapse emal Jes Bowenil on Instagramis 297 000 jälgijat. Tema abikaasa on jõumees ja jiu-jitsu võitleja. Üheskoos on asutatud fitnessifirma Militia Fitness.

Delfi palus videotele kommentaari Eesti Jõutõsteliidu presidendilt Kaido Leesmannilt, kes ütles: "Minu arust see päris tavaline ei ole. Minu isiklikust seisukohast ei peaks 7-aastane laps selliseid raskusi tõstma. 7-aastane laps võiks rahulikult veel mängida, puu otsas ronida ja tegeleda üldiste arendavate spordialadega, mitte konkreetsete raskuste sikutamisega. Ma annaks aega kuskil 15. eluaastani."

Video, milles 7-aastane tüdruk teeb seljatõmmet 40kg kangiga:

Sama tüdruk 30-kilose kangiga kükki tegemas: