Kuni 75-kiloste naiste seas võistelnud eestlanna oli loosi tahtel avaringis vaba. Oma esimeses matšis ehk kaheksandikfinaalis jäi ta eelmise aasta MM-pronksile, hiinlannale Qian Zhoule alla tulemusega 1:6 alla.

Et Zhou jõudis finaali, sai Mäe läbi lohutusringi võistlust jätkata. Medali võitmiseks tuli tal võita kaks kohtumist ning see õnnestuski.

Esmalt alistas Mäe tulemusega 4:0 jaapanlanna Chiaki Iljima ning seejärel, heitluses pronksi eest, 8:2 kolumblase Olaya Gutierrezi. Ühtlasi teenis ta esimese Eesti maadlejana omale Rio olümpiapileti.

Maailmameistriks krooniti kuni 75-kiloste naiste seas ameeriklanna Adeline Maria Gray, kes sai finaalis Zhoust jagu numbritega 13:2. Lisaks Mäele teenis pronksmedali ka valgevenelanna Vasilisa Marzaliuk. Võistlejaid oli selles kaalukategoorias kokku 24.

Kuni 58-kiloste naiste seas sai hõbemedali soomlanna Petra Maarit Olli, keda treenib sarnaselt Mäele Viljandist pärit maadlustreener Ahto Raska.

Mäe naaseb Eestisse pühapäeval kell 20.45 Helsingi-Tallinn lennuga.

Tulemused

Loe ka: Epp Mäe: olen väga õnnelik - ikkagi medal ja olümpiapilet!

Vaata Mäe pronksimatši Olaya Gutierreziga:

KORRAS ! Epp Mäe viskas jaapanlase ülerinna ja maadleb nüüd pronksile ! Seega on E. Mäel olümpiapilet taskus! Go Rio! Fotodelt leiab ka treeneri Ahto Raska ja endise maadleja Toomas Prooveli (arst)Posted by Toeta Eesti Maadlust on Thursday, 10 September 2015