Varasem Eesti rekord, kümme kujundit, pärines sama tiimi poolt aastast 2011.

Maailmameistrivõistluste avaparaadi eel sõnas Lupus Est võistkonna liige Kristiina Kasemets, et Dubaisse mindi kahe eesmärgiga: „Plaan oli teha uus Eesti rekord ja sellega on nüüd korras. Teine eesmärk oli võita Sloveenia tiimi, hetkel juhime, aga neli võistlushüpet on veel ees!“

Kujundhüppevõistkonda Lupus Est kuuluvad: Kristiina Kasemets 1800+ hüpet, Kaido Raudvere 1100+ hüpet, Anton Sigal 600+ hüpet, Marko Rink 1200+ hüpet ja kaameramees Peeter P. Mõtsküla 1200+ hüpet. Võistlusteks valmistuti Suurbritannias Bedfordi tuuletunnelis, treeninglaagrites Belgia ja Hispaania langevarjunduskeskustes ning möödunud suvel Pärnus toimunud rahvusvahelises langevarjurite treeninglaagris Parasummer.

Eestlaste võistlusklassis formation skydiving 4way-open võistleb kokku 38 võistkonda, mis on ka kõige suurema konkurentsiga võistlusdistsipliin. Kujundhüppeid sooritatakse vabalangemises, hüppajatel on kujundite moodustamiseks aega maksimaalselt 35 sekundit. Lisaks neljale kujundhüppajale on kaasas kaameramees, kes võistlushüpet filmib.

Filmitud materjali vaatavad üle võistluste kohtunikud, iga uus sooritatud kujund annab ühe punkti. Kokku tehakse 10 võistlushüpet ja võitjaks osutub meeskond, kelle hüpete keskmine punktisumma on kõige suurem. Viigi puhul sooritatakse ka 11. võistlushüpe. Hetkel kehtiv maailmarekord FS-4 kujundhüpetes on 56 erinevat kujundit 35 sekundi jooksul – maailmarekordi au jagavad venelased ja prantslased.