Austraalias resideeruvad eestlased Merlin Saareste (350 hüpet), Andres Villemson (750 hüpet) ja Priit Võsu (1100 hüpet) said rekordis osaleda kuna Austraalia Langevarjuspordi Föderatsiooni reeglite kohaselt peavad vähemalt 75% osalejatest olema austraallased, ülejäänud 25% võivad olla teistest rahvustest.

Ehkki tegemist oli Austraalia rekordiga, toimus hüpe Kalifornias Perrise langevarjukeskuses, kus varem on ka mitmeid maailmarekordeid püstitatud ning on olemas vajalik infrastruktuur, maailmatasemel korraldusmeeskond, piloodid ja lennukid. Rekordiks läks vaja seitset hapnikuseadmetega varustatud lennukit ja välja hüpati ligi kuue kilomeetri kõrguselt. Noorim osaleja oli 21 ja vanim 66 aastane.

Hüppel osalenud Merlin Saareste sõnul õnnestus uue rekordi püstitamine napilt, ürituse viimase päeva viimasel katsel. „Ette oli nähtud kaks treeninglaagrit enne rekordiüritust, aga ilm vedas alt ja neli päeva järjest jäi pilvede tõttu hüppamata. Ürituse viimane päev oli emotsionaalselt raske, sest olime mitmel hüppel rekordile väga lähedal, aga pidime pettumuse alla neelama, varjud pakkima ja sama hüpet kordama. Viimasele hüppele minnes teadsime, et tegu on viimase katsega ning kõik peavad endast parima andma. Kujundi kokku saamisel oli tunne fantastiline, 119 inimest hõiskasid langevarjude all ning maa peal võttis meid vastu juubeldav toetusmeeskond. Peale hüpet ütles sisetunne, et saime hakkama ning Austraalia kohtunikud kinnitasid rekordi pool tundi hiljem.“

Eelmine Austraalia rekord pärines 2010. aastast ja koosnes 112-st langevarjurist.

Kõik kolm eestlast alustasid langevarjuspordiga tegelemist Eesti Langevarjuklubi ridades. Eesti Langevarjuklubi on 1999. aastal loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele parimate hüppetingimuste ja arenguvõimaluste loomine ning Eesti langevarjuspordi edendamine. Klubi liikmed on Eestit ka varem edukalt esindanud nii maailmarekordite püsitamisel kui ka Euroopa meistrivõistlustel ja maailmakarikal.