Sisetingimustes oli võistlusdistantsiks 18 meetrit ja märklehe südamik oli sportvibudel 4cm, plokkvibudel kõigest 2cm. See ei takistanud aga sportlastel lasta maksimumilähedasi tulemusi. Eelringi + olümpiaringi duellide põhjal viisid kõige rohkem medaleid koju itaallased ja sakslased. Eestlastest oli edukaim Evert Ressar, kes lõpetas 9. kohal. Ressar oli muide peaaegu ainus, kes suutis tulevase Euroopa meistri Sergio Pagni eksima ehk kümnest välja laskma panna.

35 riigi ja 257 sportlase seas oli esindatud ka Eesti koondis. Tagasihoidliku suurusega koosseisu kuulusid Laura Nurmsalu (sportvibu naised), Evert Ressar (plokkvibu mehed), Lisell Jäätma (plokkvibu naisjuuniorid). Treenerina oli kaasas Maarika Jäätma. Võistlusformaat nägi eelringina ette 18 meetri harjutust (60 noolt), mille põhjal pääsevad edasi olümpiaringi duelle laskma 32 paremat. Edasipääsus võis ainsana kindel olla Lisell Jäätma, kelle klassis oli veidi vähem osalejaid. Kuid ka teised Eesti koondislased tegid oma töö ära ja pääsesid olümpiaringi.

Evert Ressar võistles 40 plokkvibu mehe hulgas ja tuli eelringis 589 silmaga 15. kohale. Kusjuures viimase 30 noole tulemus 297 300st oli 7. koha vääriline. Eelringi võit läks hiljuti maksimumiga maailmarekordi püstitanud Mike Schloesserile (NED) 599 silmaga ja talle järgnes Sergio Pagni (ITA) 598 silma ja Itaalia rekordiga. Olümpiaringi 1/16 duellis kohtus Ressar Taani laskuri Andreas Darumiga. Vastane lasi eelringis 4 punkti vähem ning sai 18. asetuse. Duell kujunes võrdseks ja viies seeria lõppes 145:145 viigis. Sellisel puhul lasteb kumbki laskur ühe noole ja tsentrile lähemale tabanud on võitja. Eestlase närv kestis paremini ja Ressari 10 Darumi 9 vastu võitis duelli.

16 parema hulgas, 1/8 duellis sai Ressar vastaseks kvalifikatsioonist 2. asetuse saanud Sergio Pagni. Duell kujunes põnevaks – peale 1. seeriat oli Pagni ühe punktiga ees, 2. seeriaga Ressar viigistas, 3. seeria lasid mõlemad laskurid 29 ja 4. seeria lasid mõlemad laskurid 30. Ehk siis enne viimast seeriat oli 117:117 viigiseis. Kahjuks viimases seerias pani maailmareitingu tipplaskur kõik oma kogemused maksma ning lasi maksimumi, Ressar seevastu eksis tugevasti ja lasi 27 silma. Lõpptulemuseks siiski Ressarile karjääri parim koht siseEMilt – 9. koht. 4 aastat tagasi Hispaanias tuli leppida 17. kohaga. Ressari kommentaar: „Kokkuvõttes jäin oma laskmisega rahule, kvalifitseerusin 15. kohale ja tõusin duellidega 9. kohale. On olnud ilus sisehooaeg – Berlin Open 17. koht, Nimes turniir 33. koht ja nüüd 9. koht. Head meelt teeb ka Eesti rekord 593 silma.“

Seda, et Pagni hiljem Euroopa meistriks kroonitakse, nad duelli lõppedes veel ei teadnud. Huvitav statistika on seegi, et kullale viinud teekonnal lasi Pagni 5 duelli. Neist kahel korral maksimumi ehk 150 silma, kahel korral 149 ja kõige nõrgema duelli ehk 147 silma Ressari vastu. Ehk siis oli Ressar ainuke vastane, kelle vastu Pagni oma tavalist „tööd“ ära ei suutnud teha – eelringis lasi Pagni 60st noolest 9sse ainult 2, Ressari vastu 15st noolest koguni 3. Küsisime selle osas Ressarilt kommentaari: „Tundub, et minu laskmine mõjutas Pagni laskmisrütmi. See silmnähtavalt häiris teda ja ta lasi mitmel korral oma lasu tagasi. Viimasel seerial jäi mul aga endal töö tegemata. Eks on veel veidi kogemusi vaja sellel tasemel laskmiseks. Sain hea õppetunni!“

Laura Nurmsalu, kes kordas hiljuti Eesti rekordit, lasi sealses eelringis siiski veidi tagasihoidlikumalt. Siiski oli 552 silma piisav, et 31. asetusega olümpiaringi kvalifikatseeruda. 1/16 duelli vastaseks oli eelringi 2. asetusega Yulia Lobzhenidze (GEO). Sportvibus lastakse erinevalt plokkvibudele seeriate süsteemil. 26:28, 27:30, 29:30 andsid duelli lõpptulemuseks 0:6 seisu grusiini kasuks. Nurmsalu lõpetas aga oma esimese siseEMi naiste klassis 17. kohal. Käesoleva aasta peamised prioriteedid on sportlasel MM raames toimuv OM katsevõistlus ja Euroopa Mängud.

Koondise noorim liige, tegelikult veel vanuse poolest veel isegi mitte juunioride klassi jõudnud 15-aastane Lisell Jäätma võistles plokkvibu naisjuunioride seas (kuni 21-aastased). Eelringist 566 silmaga 14. asetuse teeninud Jäätma liikus madala osalejate arvu tõttu otse 1/8 duelli. Vastaseks oli 3. asetusega ja võrdlemise suure rahvusvahelise kogemusega Maja Orlic (CRO). Kolmel viimasel seerial olid laskurid püsivalt viigis ja duell otsustati lisanoolega. Erinevalt Ressari ümberlaskmisest, lõppes seekordne eestlanna kahjuks. Jäätma lõpetas oma esimese rahvusvahelise sisetiitlivõistluse 9. kohal.