Naiste epees tagasid 131 vehkleja konkurentsis pääsu põhiturniirile kõik neli Eesti epeenaist. Tänu kõrgele reitingule maailma edetabelis Julia Beljajeva kvalifikatsiooniturniiril vehklema ei pidanud. Beljajeva kohtub 20. juulil peetaval põhiturniiril avaringis Kasahstani vehkleja Jamilja Junusbajevaga.

Irina Embrich ja Erika Kirpu alistasid alagrupiturniiril kõik vastased ning tagasid sellega otse pääsu 64 parema hulka. Kristina Kuusk sai alagrupis kaks võitu ja kolm kaotust ning alistas seejärel otsustavas kohtumises Venetsueela esindaja Dayana Martinezi 15:5. Embrichi vastaseks põhiturniiril on soomlanna Michaela Kock, Kirpu kohtub brasiillanna Amanda Simeaoga ning Kuusk esimesena asetatud rumeenlanna Ana Maria Branzaga.

Meeste epees tagasid täna läbi kvalifikatsiooniturniiri pääsu põhiturniirile nii Sten Priinits kui ka Marno Allika. Nikolai Novosjolov oli sarnaselt Beljajevale eelringidest vabastatud ning alustab võistlust pühapäeval.

Sten Priinits sai alagrupis kõik võidud ning play-off ringis enam vehklema ei pidanud. Põhitabelisse 18. asetuse saanud Priinitsa vastaseks 64 parema hulgas on Taani vehkleja Patrick Jorgensen. Alagrupis kolm võitu ja kaks kaotust teeninud Marno Allika alistas seejärel play-off ringis USA vehkleja Andras Horanyi 15:14 ja hispaanlase Miguel Moratilla 15:7. Allika kohtub põhiturniiri avaringis lõunakorealase Jinsun Jungiga.

Peeter Turnau teenis sarnaselt Allikale alagrupis kolm võitu ja kaks kaotust, kuid kaotas siis egiptlasele Mohannad Saifile 12:15. Turnau sai 178 vehkleja konkurentsis 109. koha, olles ainuke vehkleja, kes 64 parema hulka ei pääsenud.

Valitsev maailmameister ning MMil esimesena asetatud Novosjolov läheb 64 parema hulgas vastamisi soomlase Niko Vuorineniga.