Nagu kaks aastat tagasi tuli tänagi võit tihedas finišiheitluses Allan Orasega, kes sel aastal esindab Läti profiklubi Rietumu Banka värve. Võitja otsustati taas Viljandi järve ääres kulgenud maratoni viimasel kilomeetril, kus rattaklubisse CFC kuuluv Kirsipuu oma jõu maksma pani.

60 kilomeetri pikkuse maratoni otsustavad hetked sündisid juba viiendal kilomeetril, kui Jaan Kirsipuu kiirendas ja üksi teistelt eest pääses. Seejärel sai konkurentidelt eest ära Allan Oras ning siis ka Caspar Austa ja Alges Maasikmets.

Võistlejate rivi etteotsa moodustuski neljaliikmeline juhtgrupp, kes 16. kilomeetriks oli end suure jälitajategrupi eest juba kolme minuti kaugusele suutnud vändata.

Paraku purunes Austa rattal peatselt kumm ning kolmekesi ette jäänud Kirsipuu, Oras ja Maasikmets püsisid koos kuni kolm kilomeetrit enne finišit püüdis Oras teistelt eest ära pääseda. Maasikmets jäi maha, kuid Kirsipuu püsis tuules.

Finišiduelli järel tunnistasid kaks paremat, et tänavune Mulgi maratoni rada oli väga raske ning sellest andis tunnistust ka asjaolu, et võitja aeg oli mullusega võrreldes koguni 21 minutit kehvem.