Eesti sportlased on hiljuti saavutanud suurepäraseid tulemusi kergejõustikus, purjetamises ja sõudmises. Suurem osa tänastest preemiatest eraldatigi sõudjatele, kes tõid Eestile kahepaadi maailmakarikavõistluste üldvõidu ja kaheksapaadi juunioride maailmameistritiitli.

“Sportlaste suurepärased tulemused annavad märku eelkõige hästi ajastatud tippvormist,” ütles kultuuriminister Laine Jänes. “Ma olen väga tänulik tublidele sportlastele, kes on esindanud Eestit niivõrd ilusate tulemustega ja pakkunud sellega kogu Eesti rahvale tugeva emotsionaalse laengu.”

Valitsus eraldas tänasel istungil purjetamise 2007. aasta maailmameistrivõistlustel Portugalis Laser Standard olümpiaklassis pronksmedali saavutanud Deniss Karpakile 100000, tema treener Igor Trofymovile 50000 krooni.

Juunioride Euroopa meistrivõistlustel kergejõustikus Hollandis kolmikhüppes kuldmedali võitnud Kaire Leibakule otsustas valitsus preemiana eraldada 115000 krooni, tema treeneritele Kersti ja Mehis Virule mõlemale 28750 krooni.

2007. aasta maailma karikavõistluste üldvõidu eest premeeris valitsus sõudjaid Jüri Jaansoni ja Tõnu Endreksoni mõlemaid 110000 krooniga, Allar Rajat ja Igor Kuzmini mõlemaid 40 000 krooniga ning treenereid Tatjana Jaansoni ja Matti Killingut vastavalt 110000 ja 40000 krooniga.

Kokku 275000 krooni suuruse preemia eraldas valitsus juunioride maailmameistrivõistlustel sõudmises kulla võitnud kaheksapaadi meeskonnale ja treeneritele. Martin Absalon, Alo Kuslap, Jaan Laos, Artur Maier, Alvar Räägel, Andrus Sabiin, Rauno Talisoo, Sten Villmann ja roolimees Nikita Lunin ning treenerid Mihkel Leppik ja Matti Killing said igaüks preemiaks 25 000 krooni. Tiitlivõistlustel edukalt esinenud sportlaste premeerimise põhimõtted kinnitas valitsuskabinet 2003. aastal, aasta hiljem otsustati premeerida lisaks sportlastele ka nende treenereid sportlastele määratud summast kuni poole ulatuses.