Valitsev maailmameister Trump, kes poolfinaalis oli 6:3 parem neljakordsest ilmameistrist John Higginsist, läks finaalis vastamisi kogenud Ronnie O'Sullivaniga. Teel finaali alistas viiekordne maailmameister O'Sullivan omakorda nelja parema hulgas 6:1 Joe Perry.

Suurbritannia meedias üheks "läbi aegade parimaks finaaliks" tituleeritud kohtumise võitis Trump 9:7. Trump ja O'Sullivan olid tänavu suurepärases hoos ning said kahe peale hakkama 16 vähemalt 50-punktilise seeriaga. Ühtlasi oli see mulluse finaali kordusetendus, kui vastamisi oli samad mehed ning toona võidutses Trump samuti seisuga 9:7.

Trump läks matši 2:0 juhtima ning oli hommikuse sessiooni järel 5:3 eduseisus. Ehkki viiekordne maailmameister O'Sullivan näitas suurepärast mängu ning oli pidevalt nooremat kolleegi surve all hoidmas, ei andnud 30-aastane Trump kordagi juhtseisu käest ja sai lõpuks napi võidu kätte.

"Teadsin, et oluline on O'Sullivani vastu kohe hea algus teha," rääkis võidukas Trump Eurospordile. "Kui keegi tema vastu kaotusseisu jääb, võib ta kohe rongi alla jääda. Pean alati Ronniega mängides oma parimat taset näitama, et mul üldse võimalus oleks."

Karjääri 14. suurturniiri võitnud Trump kindlustas oma positsiooni maailma esinumbrina. O'Sullivan jätkab maailma teise numbrina.