Eesti piirilinnas Narvas koos kaksikõe Nataljaga kümneaastaselt Galina ja Boris Alfjorovite käe all võrkpalliga tegelema hakanud neiu on tutvust teinud ka selliste spordialadega nagu ujumine ja iluvõimlemine. 180 cm pikkust võrkpallurit on Eestis saatnud edu nii saalis- kui ka rannavõrkpalli mängides. Oma parimate tulemustena loetleb Bratuhhina saalivõrkpallis mullust Balti Liiga võitu ning rannavolles Euroopa meistrivõistluste U-20 vanuseklassi 4. kohta koos Kadri Puriga.

Tulevikus tahaks Bratuhhina ennast rohkem pühendada rannavõrkpallile, kuna sellega on võimalik maailma ja euroopa tiitlivõistlustele jõuda ning ka olümpiale pürgida. Saalivõrkpalliga ta sellist võimalust lähitulevikus siiski ei näe. “Saalis meeldib mulle mängida, kuna mäng on jõulisem ja saab nii-öelda lammutada,” tunnistas võrkpallur muigega.

“Rannas peab aga mängima targalt, kuid mõnus ilm ja päike teevad selle igati nauditavaks,” kirjeldab võrkpalli võlusid Bratuhhina. Estonian Business Schoolis rahvusvahelist ärijuhtimist õppiv Bratuhhina tunnistab, et suurt aega oma muude hobide ja huvidega tegelemiseks jäägi. Küll leiab ta aga aega käia raamatukogus ning lugemisest ongi saanud üks põhilisi lõõgastumise viise.

“Kuigi vahel on raske leida ühist keelt oma võistkonnakaaslastega, arvan siiski, et ei oskakski elada ilma nende ja treeninguteta. Nad on koos võrkpalliga lahutamatu osa minu elust,” tõdeb Bratuhhina.