Mullusel EM-i neljanda kohaga leppinud Vooremaa võitis tänavu üheksast sõidust kuus ning kogus 18 punkti, mis kindlustasid esikoha.

“EM-i võit oli mulle endale ka tegelikult väike üllatus -- tiitlit ma otseselt ei osanud oodata, kuigi kaotama ka loomulikult ei läinud. Tehtud on kõvasti tööd, aga võiduks peab olema ka tubli annus õnne, et klapiksid ilmastik ja võistlusolud. Seekord polnud isegi kõige ideaalsemad tingimused näiteks kiiruse saavutamiseks, aga olulisem on konkurente edestada kiirusest olenemata. Endal võis seekord maksimaalne kiirus jääda 80 km/h juurde,” rääkis Vooremaa.

Teine ja kolmas koht kuulusid poolakatele, vastavalt Lukasz Zakrzewskile 25 punktiga ning Michal Burczynskile 44 punktiga.

Kuldlaevastikku pääsesid veel neli Eesti jääpurjetajat. Karl-Hannes Tagu teenis 15. koha 115 punktiga, Argo Vooremaale kuulus 22. koht 178 punktiga, kannul Agu Tomingas 24. kohal 183 punktiga. Mati Hool sai tulemuseks 28. koha 219 punktiga.

Valdo Pärtel võttis hõbelaevastikus sõites 67. koha 146 punktiga, pronkslaevastikus võistelnud Toivo Aardemaa tuli kokkuvõttes 106. kohale 111 punktiga.

Kuld- ja hõbelaevastik võtsid mõõtu üheksas sõidus, pronkslaevastik kaheksas sõidus. EM peeti enamasti rahulikes tuultes, mis puhusid 3-7 m/s. Jää oli kõva ja konarlik ning raputas. Regati viimastele sõitudele sai saatuslikuks lumesadu, mistõttu võistlus lõpetati plaanitust veidi varem.