Kui tavaliselt on viimase nädalalõpu otsustavad sündmused toimunud individuaalse temposõidu rajal, siis 4.- 26. juulini peetava 3500 km pikkuse 96. suurtuuri võitja pannakse tõenäoliselt paika Le Mont Ventoux’ nõlvadel, kirjutab sportnet.ee

Järgmisel päeval lõpeb Tour traditsiooniliselt Pariisi Champs-Élysées’l.

Üle pika aja on uus Tour ka väga rahvusvaheline, sest lisaks avaetapile Monacos mõõdavad pedaalijad lisaks Prantsusmaa teedele ka Hispaania, Andorra, Šveitsi ja Itaalia asfaldilinte.

Võistlus algab 4. juulil Monaco vürstiriigis peetava 15 km pikkuse temposõiduga, kusjuures ratturid läbivad ka mitmeid lõike kuulsast Monaco Grand Prix tänavaringrajast. Edasi suundub ratturite karavan mööda Prantsusmaa lõunarannikut Hispaania poole.

Enne seda on kavas 38 km pikkune meeskondlik temposõit Montpellier’s. Esimest korda pärast 1965. aastat külastab Tour Barcelonat, kui kavas on etapp marsruudil Gironast Barcelonasse. Järgnevad Püreneed, esimene puhkepäev on Prantsusmaale tagasi jõudes Limoges’is. Burgundia ja Alsace’i kaudu jõutakse Alpidesse. Esimene etapp Alpides viib ratturid Šveitsi Verbiers’i, kus veedetakse ka teine puhkepäev. Prantsusmaale tagasi jõutakse Itaalia kaudu.

Teine ja ühtlasi viimane individuaalne temposõit (40 km) peetakse Annecy järve ümbruses, kuid eelviimaseks etapiks on korraldajad valinud esimest korda pärast 2002. aastat nõudliku raja Montélimarist legendaarsesse Mont Ventoux’sse.